Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Mellanmjölk i Stockholms Pride näst sista dagen.

Foto: Miansangi Wambakisina  / PP-Press.
Foto: Miansangi Wambakisina / PP-Press.

Kvällen på Stockholm pride på fredagen i prideveckan bestod av ett lite Kinkyshow i Kinkykvartalet bland tre olika shownummer(Opera, drag och Burlesque). Något som kunne smaka bra för guldstjärnor och publiken i det här kinkyvärlden. Men kvällens underhållning bestod lite ifrån både lavkultur och högkultur med opera till Burlesque med lite mellanmjölk från dragshow underhållning i mitten.

Början av kvällen kom Richard Söderberg som hovudstjärnan i 1 timme operakväll. Här fick man låter från hela den europeiska operahistorien.  Med sig hade honom hjälp av fyra andra operasångere. Låtene är som så för att få andra i publiken till att slå seg lös från torsdagens schlagerkväll. Opera är som en paus för att spara «kruttet» till siste dagen med paradshow och det hela. Men Operagruppen fick champagneteltet till å se ganska tomt ut. Och det bör säga nåt om några i publiken. Annars kan man si det var en okej bra operakonsert på början av kvällen här på Stockholm pride. Men en tradition om fredagen ska vara hyfsad fattar man och det gör jo det stora problemet att fylla inn med «riktiga» artister.

Vidare var det en paus på en timme, men man gick dock vidare till Kinkykvartalet vart det var ett ytterligare ett show bestående av rep och en dansande kvinne i speciell kostym för BDSM. Dette var också en fin underhållning för att få kvällen till at gå för både publik och för priden.

Foto: Miansangi Wambakisina / PP-Press.
Foto: Miansangi Wambakisina  / PP-Press.

Mitt i kvällen på hovudscenen så var det ett dragshow som speglande vad HBTQ-rörelsen går under på. Det är själva mittpunktet för alla som gärna byte kläder för en kväll och bruker mycket tid på smink. Här kan man vidare si en excellent konferansier som reddet kvällen fördi musiken under dragshowen inte var like bra, bare en mellanmjölk salg. Inte häller så många i publiken burde si egentligt att det är något annat som burde vara med. En av de få höjdpunkten bland musiken var 20 år gammal hits från Latinovärlden som man dansat till, och det var Macarena.  Vidare så var höjdpunktet efter musiken fra Macarena; ARJA SARJONMAA med högt over havet, en hits från 30 år tillbaka från Melodifestivalen. Och när hon kom ut på scen så bjud hon riktig på sin egen grej med vit klädning.

Men man kan också si vidare att årets utställere bjudar på något extra med massor av nye goodies som man kan ta med sig hem eller ta med vidare till paraden. Och i med att Stockholm stad har mycket större område än tidligare år så kan man si att det tydligt är ett tegn att man ska flytta sig till ett större punkter för att få flere punkter för show och andra “leksaker»

 

Siste punkten på kvällen var Burlesque och om man har sett filmen med Cher och Christina Aguilera så vet man att det blir hett och dirty som bare det. Burlesque är en dansform för show och det var ett riktigt högt i tak med olika goda dansnummer.  Och i år var temat på burlesque «Svenskt» och det kändas man var sådär. Många från publiken gick dock fast det var orientalske och andra moderne dansnummer men tyvärr inte mer enn mellanmjölk för denna delen också.

Så man kan gärna summera kvällen i mellanmjölk stadiet, något för någon men inte för alla.