Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nahans bilder berättar om Afghanistan, flykten och människorna

Foto: Jönköping kommun.
Nahan Ali Ali. Foto: Jönköping kommun.

Hans målningar rymmer starka berättelser om Afghanistan, flykten och människorna. På måndag 1 augusti kl 16.00 har vi premiär för Nahan Ali Alis utställning på Jönköpings stadsbibliotek.

Varmt välkommen att se den nya utställningen på Jönköpings stadsbibliotek. Från den 1 augusti visar vi Nahan Ali Alis teckningar på konstväggen. Teckningarna rymmer berättelser om hans hemland, flykten och möten med människor fångade i intensiva bilder.

Nahan Ali Ali har varit intresserad av att teckna sedan han var ung. För några år sedan hittade han en erfaren konstnär i sitt hemland som kunde hjälpa honom att utveckla sitt konstnärskap. Men efter en kort tid var Nahan tvungen att avsluta utbildningen hos mentorn.

– När jag flyttade till Sverige, till HVB-hemmet Öster, utvecklade jag min kunskap vidare. Jag brukade fylla min tid med att rita. Verksamhetschefen och personalen hjälpte mig och gav mig hopp, som gjorde att jag kunde utveckla mig till den nivån jag är på i idag. Jag försöker att rita de problem som finns i mitt hemland och den smärta som människorna har, säger Nahan Ali Ali.

Välkommen på vernissage måndag 1 augusti kl 16.00 och träffa Nahan Ali Ali.

Källa: Jönköping kommun.