Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Två av tre häktade i mordärende i Norrköping

Under fredagen har häktningsförhandlingar genomförts vid Norrköpings tingsrätt med de tre personer som suttit anhållna på sannolika skäl misstänkta för mord i Klockaretorpet i Norrköping den 22 juni i år.

Norrköpings tingsrätt beslutade att häkta den misstänkte 45-årige mannen som på sannolika skäl misstänkt för mord. Åtal ska i detta fall vara väckt senast den 23 september.

Tingsrätten beslutade även att häkta den 25-årige man som suttit anhållen. I det här fallet beslutade tingsrätten att häkta mannen på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord. Åtal ska vara väckt senast den 9 september.

När det gäller den misstänkta kvinnan så ansåg tingsrätten inte att det fanns tillräckliga skäl för häktning.

– Kvinnan är dock fortfarande misstänkt för delaktighet i mordet, säger förundersökningsledaren, kammaråklagare Anna Hjorth.

Den vidare utredningen av ärendet fortsätter nu med bland annat fler förhör, både med de misstänkta och med andra personer.

Åklagaren har inga ytterligare upplysningar att lämna i nuläget. Uppdatering kommer att ske i form av pressmeddelande när åklagaren bedömer att ny information kan lämnas.

Källa: Åklagarämbetet.