javplatform

Flyttkalas på Myntkabinettet

Inlagd av on Mar 21st, 2017 Sparad i Nöje. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Prova om du kan lyfta världens största mynt. Fotograf: Ola Myrin/Kungl. Myntkabinettet.

Nu på lördag 25 mars bjuder Kungl. Myntkabinettet – Sveriges ekonomiska museum in till flyttkalas, eftersom det är sista helgen som hela museet är öppet. Sista mars stänger flera utställningar på grund av flyttförberedelser.

Lördag 25 mars bjuder Kungl. Myntkabinettet – Sveriges ekonomiska museum in till flyttkalas, eftersom det är sista helgen som hela museet är öppet. Sista mars stänger flera utställningar med anledning av flyttförberedelser.

Under dagen ges guidade turer i hela museet. Besökarna får prova på att slå sitt eget mynt och lyssna på visor av Evert Taube som syns på våra nya 50 kronorssedlar. För barnen blir det sparbösseverkstad och en sagostund med inspiration av de nya 20 kronorssedlarna där både Astid Lindgren och Pippi Långstrump finns med.

Det är också sista helgen som Pengalabbet håller öppet. Pengalabbet är ett spel om vardagsekonomi där barn och unga får prova att ta hand om en månadslön och se hur långt pengarna räcker.

Utställningarna som stänger sista mars är:

Entreprenörskapande – ingenting är enkelt men allt är möjligt
Plåtmynten – världens största mynt
Myntskatternas magi
Spara i bössa och bank

Utställningen ”All världens pengar” på entréplanet håller öppet till och med 20 augusti.

Kungl. Myntkabinettet är Sveriges ekonomiska museum och ligger på Slottsbacken i Gamla stan. Här finns mynt, sedlar och andra föremål som berättar om Sveriges och världens ekonomiska historia. En plats där man kan lära sig mer om pengars betydelse genom tiderna.

Källa: Kungl. Myntkabinettet

Kommentarer är avstängda