javplatform

Inbrott på Spelens hus – teknisk utrustning stulen

Inlagd av on mar 30th, 2017 Sparad i Lokalt. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Under morgonen tisdag 28 mars bröt sig tjuvar in på Spelens hus. Bland stöldgodset fanns en streaming-dator samt annan utrustning.

När projektledaren Samir Arabi-Eter kom till sitt arbete så upptäckte han att tjuvar hade varit inne på Spelens hus, en mötesplats för unga personer med intresse för spel i Malmö. En streamingdator och annan teknisk utrustning som använts under Spelens hus öppet hus-verksamhet var borta.

– Det här är hemskt tråkigt. Vi är en ideell organisation med begränsade resurser och det är inte självklart att vi kan ersätta det som försvunnit. När man stjäl från Spelens hus så stjäl man från Malmös barn och unga, säger Samir Arabi-Eter, projektledare på Spelens hus.

Det är inte första gången som Spelens hus råkat ut för stöld. Under Malmö Pride förra året så stal tjuvar datorer och annan teknisk utrustning till ett värde av 100 000 kronor. Båda brotten är polisanmälda.

Källa: Spelens hus.

Kommentarer är avstängda