javplatform

Vårens examensutställning

Inlagd av on maj 15th, 2018 Sparad i Nöje. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

handarbete. Foto:  Göteborgs universitet

Foto: Göteborgs universitet

18 maj öppnar vårens examensutställning med projekt av studenter från HDK – Högskolan för design och konsthantverk. Utställningen visas i Kajskjul 113, Frihamnen 11 i Göteborg.

Bland de 37 examensprojekt som visas finns bland andra Lagringsritualen där Sara Henriksson har lagat personers trasiga kläder medan de haft dem på sig. Hon har besökt personerna i deras hem och utfört en lagningsritual. Genom att låta lagningarna vara väl synliga har plaggets historia lyfts fram samtidigt som kläderna fått nytt liv och ett nytt uttryck. Sara Henriksson har gått kandidatprogrammet Textil-Kropp-Rum på HDK i Steneby.

Ania Pausers keramiska skulpturer i Tillsammans är vi mindre ensamma – En skulptural studie av innanförskap förmedlar medkänsla och tyst samhörighet. I Fake it ’til you make it undersöker Johan Andersson äktheten i material och möbler genom så kallade fejkmaterial. Och Staffan Jonssons projekt Att forma och att formas består av smycken med koppling till familj, relationer, samtal, närhet och intuition. Det är några exempel på ytterligare verk. På hdkexamen.gu.se presenteras alla 37 projekt med text och bild.

Utställande studenter
Utställningen består av examensprojekt av studenter från kandidatprogrammen i Keramikkonst, Metallgestaltning, Möbeldesign inriktning trä, Textilkonst, Textil – Kropp – Rum, Smyckekonst samt masterprogrammen Konsthantverk samt Tillämpad konst och formgivning.

Föreläsning med Clare Twomey 22 maj
22 maj, kl. 18, gästar Clare Twomey examensutställningen och ger en öppen föreläsning. Clare Twomey är konstnär, forskare och curator. Hennes arbeten relaterar till lera om än ofta på ett kritiskt avstånd. Hennes verk, som ofta är platsspecifika installationer, tar upp teman som serieproduktion, kortvarighet och performancekonstens förutsättningar. Anmälan till föreläsning och mingel på hdkexamen.gu.se

Källa: Göteborgs universitet

Kommentarer är avstängda