javplatform

Årets Childhood-konsert på Gröna Lund

Inlagd av on maj 28th, 2018 Sparad i Nöje. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Barn och föräldrar på Gröna Lund. Foto: AleWi

Foto: AleWi

I strålande sol fick vi avnjuta årets Childhood-konsert med fem olika artister med blandade stilar, bl.a. Markoolio och Chris Kläfford från Idol.

Igår på söndagen var det dags för den årliga Childhood-konserten på Gröna Lund då alla intäkter Gröna Lund får in fram till konserten går till Childhood-stiftelsen. Det är en stiftelse som hjälper barn över hela världen. Den grundades av drottning Silvia för 20 år sedan och i år är det 15:e året som de har samarbete med Gröna Lund. En sak som uppmärksammades lite speciellt i år var lek, som inte är någon lek. Leken är en viktig del av deras hjälpverksamhet. För leken är ju en viktig del av barnens liv, den hjälper dem att bli vuxna och fungerar även terapeutiskt när de varit med om traumatiska upplevelser. Förut har Silvia själv alltid varit med i publiken men i år skickade hon sin dotter Madde.

Konserten fick en trevlig inramning med solsken, 22 grader varmt och en svag bris. Årets artister var Sigrid Bernson, Markoolio, De Vet Du, Chris Kläfford och Hanna Ferm. Bandet som kompade artisterna var samma band som brukar spela i ”Let´s dance”. Varje artist sjöng sammanlagt två låtar. Sigrid Bernson fick inleda hela konserten med sin låt från Melodifestivalen i vintras, ”Patrick Swayze”. På andra varvet sjöng hon en småtråkig poplåt som heter ”This summer”. Hon uppträdde tillsammans med två svarta dansare klädda i träningsoveralls-byxor, precis som hon. Men de var duktiga. Efter Patrick Swayze kom Markoolio och sjöng ”Ingen sommar utan reggae”. Han var minst sagt avspänt klädd. Han såg ut att komma direkt från lantstället. Markoolio var även den som sedan fick avsluta årets konsert. Det gjorde han med en rockrökare som lät som en svensk version av Meatloafs ”Dead ringer for love”. Men innan dess skulle bland annat få höra den kända musik- och humorgruppen De Vet Du. Först spelade de ”Roadtrip” som även den är känd från Mellot och sedan en låt som handlade om fotbolls-VM. Den kändes rätt ostrukturerad. De verkade som de bara hoppade runt och sjöng lite.

Chris Kläfford är en stor kraftig kille med ett yvigt skägg som är känd från Idol. Han påminner rätt mycket om artisten Rag´n´Bone Man till utseendet. Tyvärr har han inte alls hans röst. Han stod på scen med en gitarr och framförde två singer/song-låtar. Då var Hanna Ferm, också känd från Idol, betydligt roligare, åtminstone hennes andra låt. Hon började med en småtråkig poplåt men avslutade med ”Rolling in the Deep”, som hon inledde Idol med. Hon gjorde den nästan lika bra som Adele.

Efter att alla artisterna framfört sina låtar så höll Madde  ett kort tacktal och skakade hand med alla artisterna. DJ-Hunk i ”De Vet Du” var i vanlig ordning utan tröja. Det var nog första gången prinsessan fick skaka hand med någon i bar överkropp, åtminstone i officiella sammanhang.

Som sista punkt på programmet så redogjorde Gröna Lunds VD för hur mycket pengar de samlat in åt Childhood. Sedan starten för 15 år sedan är det nu totalt över 10 miljoner.

Kommentarer är avstängda