javplatform

Direktflyg från Bristol till Åre Östersund i vinter

Inlagd av on jul 12th, 2018 Sparad i Nöje. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Flygplan på snöig flygplats. Foto: Jämtland Härjedalen Turism (JHT)

Foto: Jämtland Härjedalen Turism (JHT)

Flygbolaget easyJet fortsätter att satsa på Jämtland Härjedalen och adderar kommande vinter rutten Bristol – Åre Östersund. Det blir den tredje vintern och även den tredje destinationen som easyJet trafikerar Åre Östersund Airport.

easyJets fokus på skiddestinationer inom transferavstånd är bakgrunden till etableringen av direkttrafikeringen från London Gatwick, Köpenhamn Kastrup och nu även Bristol till Åre Östersund Airport. Den nya linjen gör att Jämtland Härjedalens genuina naturupplevelser, gastronomiska pärlor och vintersportaktiviteter blir tillgängliga för ännu fler brittiska gäster.

William Vet, Country Director easyJet Sweden;

We are delighted to announce that our passengers from Bristol will be connected with Are Ostersund this winter, helping more passengers explore the beautiful country of Sweden. easyJet is committed to growing and expanding with more routes to Sweden, providing passengers with low fares and friendly customer service.

Rutten BRS-OSD kommer att trafikeras söndagar med start den 9 december och går att boka från och med idag den 12 juli 2018 på easyJet.com

Tre destinationer under loppet av tre år är en utveckling över förväntan, men också ett tydligt bevis på att det utvecklingsarbete som görs från många turistföretagare gjort att vi på kort tid blivit ett mycket uppskattat resmål. Nu fortsätter vi arbetet för ökad kännedom om vår fantastiska region, den här gången med siktet inställt på Bristol med omnejd, säger Karin Gydemo Grahnlöf, Jämtland Härjedalen Turism.

Vi är glada och stolta över att easyJet väljer att utöka med ytterligare en linje till Åre Östersund Airport, vilket är ett positivt kvitto för flygplatsen och alla inblandade i besöksnäringen. Vintersäsongen 2017/2018 hade vi en ökning på 89 procent på inkommande resenärer från England till vår flygplats, i jämförelse med säsongen innan. Nu blir det ännu enklare för britter att få uppleva den jämtländska vintern, säger Peter Fahlén, flygplatschef på Åre Östersund Airport.

Bristol, som gränsar till Wales, är den folkrikaste staden i sydvästra England. Det är en stad med mycket historia som de senaste åren växt fram bland turister som en hot spot för kultur och kreativitet. Från Bristol är det enkelt att resa vidare till grannstaden Bath, Cornwalls stränder, Devons gröna landskap och södra Wales. Endast två timmar från Bristols flygplats ligger dessutom Swansea – en inte helt okänd ort för hängivna ÖFK-fans.

Källa: Jämtland Härjedalen Turism (JHT)

Kommentarer är avstängda