javplatform

Bak och Choklad-festival

Inlagd av on okt 12th, 2018 Sparad i Nöje. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Mingel bland montrar med choklad på chokladfestivalen. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion

På Chokladfestivalen. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion

Nu i helgen kan du gå till Stockholmsmässan och prova en massa god choklad och glass, och andra bakverk.

Den här helgen är det dags för Bak & Chokladfestivalen, som från början bara hette Chokladfestivalen. Och det är väldigt blandat både bak och choklad, och tillbehör för bak och choklad. Dessutom finns möjligheten att prova lite lyxigare kulglass. Chokladfabriken är där och erbjuder både choklad och glass. Glassen säljer de till bra pris. De har glass med riktig chokladsmak, choklad åt det mörkare hållet. Det är inte ofta man önskar att glassen vore sötare men med den här glassen gjorde jag det. Det finns också ett företag där som saluför italiensk glass. De har två montrar på plats. De heter helt enkelt ”Italian Ice Cream” och tar rätt bra betalt för glassen, 60 kronor för en kula.

Kaffemonter. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion

Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion

Hos Moccamaster kan man få gott kaffe och även goda kaffedrinkar. De är på gång att lansera en lakritsshots från Danmark på Systembolaget. Den är god både som shot och som kaffedrink, man blandar den med kaffe och grädde. Riktigt god. Alkoholstyrkan ligger på 16,5 %. De har även Grönstedts cognac.

I alkoholväg så finns det även en vinbar där man kan prova och få tips vilka viner man kan dricka till choklad och lakrits. Det finns både bordsviner och mousserande, och dessertviner. Plus att Amarula har en egen monter.

Det har blivit väldigt stort de senare åren att kombinera choklad och lakrits. ALLA gör det. Det godaste är kombinationen salt lakrits och söt mjölkchoklad. Gränna choklad har en sådan konfekt, till exempel. Det är från början en isländsk uppfinning som gjort stor succé i Sverige så islänningarna Nammi är alltid med i sådana här sammanhang med sina olika varianter av lakritschoklad.  Lakrids Johan Bülow är där också såklart med sina lakritskulor i alla möjliga smakkombinationer.

Men som sagt, det finns inte bara choklad och lakrits. Det finns något som heter Baktorget där några olika bagerier säljer färskt nybakat bröd och kanelbullar. På Celiakitorget kan man köpa fikabröd åt de som har celiaki, alltså laktosintolerans. Om man efter all choklad och bullar skulle längta efter något mer matigt så finns det även korv och ost att köpa.

Kommentarer är avstängda