javplatform

Emma Molin leder Guldbaggegalan 2019

Inlagd av on Nov 7th, 2018 Sparad i Nöje. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Emma Molin Foto: SVT

Emma Molin Foto: SVT

Skådespelare, komiker och manusförfattare. Emma Molin har många strängar på sin lyra. När guldbaggarna för årets mest framstående insatser inom film ska delas ut 2019 är det Emma Molin som är konferencier för galan.

– Äntligen får jag komma på Guldbaggegalan!, säger Emma Molin.

Tv-tittarna känner igen Emma Molin som en av medlemmarna i humorgruppen Grotesco och hon har medverkat i en lång rad filmer och tv-produktioner. För radiolyssnarna är Emma en bekant röst. Hon kåserar i God morgon Världen och sommarpratade 2018. 2018 var hon konferencier för Grammisgalan. Tittarna kommer också att kunna följa Emma när hon tävlar i På spåret 2018 tillsammans med Hanna Dorsin.

– Vi är oerhört glada att Emma åtagit sig uppdraget att leda Guldbaggen. Hennes erfarenheter som skådespelare både på film och scen i kombination med hennes komiska talang gör henne till den optimala konferencieren!, säger Anders G Carlsson, SVT:s projektledare för Guldbaggegalan 2019.

Guldbaggen är Sveriges främsta filmpris och delas ut sedan 1964 av Svenska Filminstitutet för framstående insatser inom den svenska filmen under det gångna året. Guldbaggen är formgiven av konstnären Karl Axel Pehrson och väger 1,2 kilo. Läs mer om Guldbaggen på guldbaggen.se

Guldbaggegalan direktsänds i SVT måndag den 28 januari 2019.

Källa: SVT

Kommentarer är avstängda