Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Skistar.com – Vinnare av priset ”Årets bästa svenska sajt”

Bild på Skistars hemsida med skidåkare. Foto: SkiStar
Foto: SkiStar

Ett tydligt digitalt ekosystem runt fjällupplevelsen, hela vägen från första bokningen till att mäta vem som är snabbast nedför backen lyfter SkiStar högst upp på prispallen. Med en snygg och enkel sajt som kompletteras av en interaktiv app kammar SkiStar i tuff konkurrens hem det prestigefulla priset ”Årets bästa svenska sajt” när IDG utser Topp100.

– Jag är väldigt stolt över vad vi skapat digitalt för våra gäster. Vi har jobbat långsiktigt med tydliga mål i en liten dedikerad intern arbetsgrupp. Det skapar stor flexibilitet och snabbhet i arbetet istället för långdragna processer, säger Mathias Lindström, marknads- & försäljningsdirektör SkiStar AB.

Så här lyder juryns sammanfattning ”Under de senaste tolv månaderna har SkiStar lagt mycket fokus på att förbättra användarupplevelsen och skapa en digital helhetstjänst som verkligen ger nytta för familjer eller vänner på skidsemestern, och det med ett inslag av spel och glädje. Vi uppskattar särskilt hur online- och offline-upplevelsen knyts samman via appen. Vi i juryn kan bara gratulera till topplaceringen på årets Topp100-lista.”

– Vi digitaliserar för våra gäster och våra affärer och inte för att ligga i framkant vad gäller avancerade tekniska lösningar. Vi vill vara en one-stop-shop för hela flödet av bokning och information kring skidsemestern samt för inköp av alpina kläder och prylar. Det känns jättekul att just enkelhet plockats upp av juryn för Topp100, ett kvitto på att vi lyckats, avslutar Mathias.

Fakta:

Antal besök per år: nära 15 miljoner

Antal unika besökare per vecka: 300 000

Antal nedladdningar app: 250 000

Antal medlemmar MySkiStar: mer än 850 000

Sajten är utvecklad inhouse tillsammans med byråerna Ninetech, Antrop, Adeprimo och handplockade konsulter. Appen är utvecklad tillsammans med Bontouch. Publiceringsverktyg: EPi-server i kombination med inhouse-utvecklat bokningssystem.

Källa: SkiStar