javplatform

Ett säkert vårtecken – Gröna Lund öppnar för säsongen

Inlagd av on apr 23rd, 2019 Sparad i Nöje. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Åkattraktionen Snake. Foto: Tobias Dahlén / pp-press

Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion

På lördag öppnar Gröna Lund för säsongen med en hel del förändringar och med en attraktion som uppstår endast den här säsongen och sedan försvinner. Men det är självklart en massa konserter och danskvällar, som vanligt.

Nu på lördagen öppnar Gröna Lund för säsongen, 137:e säsongen, och några dagar innan fick pressen en tjuvtitt på årets nyheter. Årets nyhet är Snake, en intensiv åkattraktion. Den snurrar sina gäster 40 meter upp i luften i 80 kilometer i timmen och utsätter de för 4,3 G-krafter. Det är alltså både snurr, höjd och fart samtidigt. Man sitter i en gondol längst ut på en pendelarm. Attraktionstypen kallas för Chaos Pendle, där gondolen man sitter i snurrar fritt kring sin egen axel. Det innebär att varje åktur blir den andra olik beroende på viktfördelningen på de man åker med. Om det här låter som en åktur du inte vill missa så får du passa på. Den här attraktionen kommer nämligen i ”limited edition”, den finns bara den här säsongen. Sedan tas den ner igen.

Det är nämligen stora saker på gång på Gröna Lund. Bredvid attraktionen Snake så ligger det under sommaren ett torg  där det ligger olika spel, som Chokladhjulet o.dyl., i rad för att ge lite 40tals-stämning, som en homage till Nöjesfältet som tidigare låg på parkeringsplatsen mittemot Gröna Lund. I filmen ”Eld och lågor” kan ni se kärlekshistorien om barnen till Nöjesfältet och Gröna Lund. En verklig Romeo & Julia-historia. I ena kortänden utav det torget så finns det en stor inhägnad grop. Det ska bli start och landning för en ny enorm berg & dal-bana som öppnar till säsongen 2021. Den startar och slutar nämligen under jord. Biergarten är tyvärr nedstängd och skall rivas. Där ska den nya berg & dal-banan gå. Vad som händer säsongen 2020 blir en överraskning då.

Men en sak som är som vanligt i år är att det blir en massa konserter och danskvällar, närmare exakt 68 konserter och 89 danskvällar. Första konserten är redan andra maj, då spelar Wiz Khalifa, och den sista konserten är inte förrän 27 september. Då får Miriam Bryant äran att avsluta säsongen. Däremellan är det allt från Sven-Bertil Taube till Mustasch.

Betyg Snake:

Den är väldigt rolig att åka, precis lagom läskig. Dessutom sitter man väldigt skönt i mjuka säten. Efter en åktur med Snake känner man sig inte alls lika utmattad som efter en åktur med Twister eller någon annan berg-och-dal-bana.

 

Kommentarer är avstängda