Svemester är trenden – fjällbokningarna ökar med 100%

Linbana till högfjället. Foto: Skistar
Foto: Skistar

Kombinationen att semestra på hemmaplan och att dessutom vilja vara aktiv syns tydligt på träningshotellet Holiday Club Åre. Gratis aktiviteter och en satsning på att hela familjen kan vara med har lett till mer än 100% högre beläggning under högsommarveckan i juli jämfört med förra året.

”Allt fler vill uppleva Sverige och det märks inte bara i våra bokningar utan även vad som diskuteras i sociala medier” säger Sara Rönne, Marknadschef på Holiday Club Åre.

”Content creators och influencers producerar allt fler guider till såväl fjällöpning som utflyktsmål i fjällen och det är också den typen av innehåll som våra gäster uppskattar mest i våra sociala kanaler.”

Att sommarbokningarna ökar är en trend som fler aktörer i fjällen upplever men på Holiday Club Åre är ökningen markant.

”Under en av våra mest intensiva högsommarveckor i juli har antalet gästnätter ökat med mer än 100%. Vi väntar ytterligare bokningar eftersom vi får fler spontanbokningar under sommaren” rapporterar Bodil Östmarck, Revenue Manager på Holiday Club Åre.

Under hela juli ligger bokningsläget ca 80% över föregående års nivå.

”Ett av våra allra mest populära paket är vårt Vandringspaket som har fem gånger så många bokningar i år jämfört med samma tidpunkt förra året” säger Bodil Östmarck.

Juli och augusti räknas som sommarens bästa månader i fjällen och i augusti är det extra populärt att vandra i fjällen tack vare lugnare tempo och vacker natur som går i roströda toner.

”Vi tar med gästerna på fjällhikes för de som vill ha sällskap men ger också gärna tips till de som vill upptäcka något nytt på egen hand. I augusti är det vackert att vandra från Fröå Gruva till Byxtjärn eller kanske ta leden upp till toppen av Mullfället” tipsar Sara Rönne.

Åre Kabinbana går dagligen fram till den 25 augusti och sedan torsdag-söndag mellan den 29 augusti-6 oktober för gäster som vill ta sig med lift upp till Åreskutan. Holiday Clubs Vandringspaket går att boka fram till senhösten i november.

Den starka bokningstrenden går igen även i höstens träningshelger. Populära Höstglöd Åre den 13-15 september har i dagsläget fem gånger så många bokningar som vid dagens datum föregående år.

Källa: Holiday Club Åre