Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sällskap med SVT1 – ett nytt utbud under dagtid

Bilder från olika TV-program.  Foto: Collage/SVT
Foto: Collage/SVT

Under perioden 30 mars – 8 maj görs tablån helt om i SVT1 under dagtid. Nu erbjuder SVT en blandning av härliga svenska tv-serier, filmer och inköp. Efter morgongymnastiken med Sofia Åhman klockan 10 tar en programvärd vid, hälsar dig välkommen och lotsar igenom tv-dagen. Först ut som programvärd är Micke Leijnegard.

– Att erbjuda avkoppling och resa i sinnet till en annan värld har alltid varit en av tv-mediets stora styrkor. Vår idé är enkel och snabbt ihopsatt, men vi hoppas att den ska bidra till mindre tristess, mer upplevelser och på så sätt skapa en viktig effekt – mindre rörelser ute i samhället hos den äldre publiken, skriver Jan Helin, mediedirektör och Eva Beckman, programdirektör på SVT-bloggen (läs hela deras text om satsningen här).

Programvärden kommer guida publiken mellan kära återseenden som Skärgårdsdoktorn och Saltön. Vidare till en mysig detektivserie i landsbygdsmiljö såsom bara britterna kan göra dem i form av Father Brown. Därefter till nostalgisk underhållning som Gäster med Gester och Här är ditt liv. Och så lagom till eftermiddagskaffet: varje dag minst en matinéfilm av bästa sort. SVT radar upp titlar som ”En enkel till Antibes” med Sven-Bertil Taube, ”Så som i himlen” med Mikael Nyqvist, ”7 miljonärer” med Suzanne Reuter och Loa Falkman, ”Te med Mussolini” med Cher och Judi Dench, ”En kille och en tjej” med Brasse Brännström och Clair Wikholm, ”Miraklet i Viskan” med Rolf Lassgård och Ingvar Hirdvall, ”Jönssonligan på Mallorca” med Gösta Ekman, Birgitta Andersson och Ulf Brunnberg. När filmen klingar ut tar Karantän-tv vid, SVT:s specialsändning som hanterar vardagslivet i skuggan av coronan med humor.

Sällskap med SVT1 pågår varje vardag.

Källa: SVT