Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Guldpjäxan gala 2010

Årets vinnare "Roman Rangers" av Petter Schanche och till höger åkaren Rolf Melinder. Foto: Joakim Holmberg

Varje vinter anordnar TvÅre en amatörfilm tävling med skidor eller snowboard som bastema. Kvaliteten på bidragen blir allt bättre och mycket talang finns verkligen överallt i Sverige. Efter vintersäsongen kommer 10 utvalda finalister tävla om exklusiva och fina priser i Guldpjäxans egen gala. Det finns ett antal olika kategorier som Story, Foto, Redigering , Grafik och Team. Och så klart Guldpjäxan som är priset för årets bästa skidfilm.

Som vanligt hölls Guldpjäxgalan 2010 på Åre Bageri i  Åre. Det var många duktiga och  kunniga deltagare och finalisterna  var följande ; Daylight , Hej, Lever för det här , Episodes from kurortsvägen , Romon Rangers – episode 1. , This Trip, Highlight , Totally Awesome, Norrland och Attention!. Det serverades pizzabuffé och salladsbuffé med dryck till publiken på plats.

Foto: Joakim Holmberg

I biljettpriset ingick även chans vinna fina priser. Det lottades ut två fina vinster – en sommarweekend semester i Åre och ett par fina Headskidor 2010 Jon Olsson edition.

Nominerade till Guldpjäxan var Attention! ,  Norrland och Romon Rangers . Vinnare av  2010 års Guldpjäxa blev till slut Romon Rangers som producerades av Petter Schanche med Rolf Melinder i huvudrollen. Det kommer ingå i ett projekt som Petter tillsammans med sin produktions kollega Johann Gustavsson på Pophunters håller på att jobba vidare med.  De vann bland annat en toppmodern HP-laptop och bland annat vikten i Redbull. Det blir då ca 100kg Redbull till Petter . De vann tidigare även kategorin bästa Story, med beröm av regissören Kjell Sundvall som är med i juryn.

Norrland av Tim Forsström Jakobson (även pris bästa Grafik) kom tvåa och Attention! av Erik Andersson blev då årets trea. Det blev en en rolig tillställning och alla verkade mycket nöjda och glada med kvällen.