Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Rapparen STOR gästar Spoken word på Dramaten

Dramaten_Lilla_scenen_2013
Foto: Wikimedia

Dramaten&:s Spoken word-kvällar har sedan starten 2009 stadigt vuxit i popularitet. Efter att ha fyllt såväl Lejonkulan som Målarsalen intar Spoken word-artisterna nu Lilla scenen den 12 och 13 maj.

Bland artisterna denna gång märks rapparenSTOR, poeten Amer Sarsour och skådespelarna Tiffany Kronlöf och Filip Alexanderson. Vårens teman är klass, nationalism och kärlek.

– Det är oerhört upphetsande att få höra nästa generation uttrycka sig på detta viset. Att få vara med om denna kraft och detta iakttagande av vår samtid, det ger hopp om framtiden, säger teaterchefen Marie-Louise Ekman.

Efter föreställningen blir det musik, mingel och möjlighet att träffa de medverkande i Lilla scenens foajé.

En nyhet för i vår är att det vid sidan av kvällsföreställningarna arrangeras en matinéföreställning dit gymnasieklasser är välkomna tisdagen den 13 maj klockan 13. Fri entré, begränsat antal platser.

Följ arbetet med föreställningen i spoken word-bloggen, där en spoken word-artist, en skådespelare och en innehållsproducent bloggar om workshops och jakten på nya röster och talanger i Stockholms gymnasieskolor. www.dramaten.se/Repertoar/Spoken-word/Spoken-word-bloggen/

Medverkande Amer Sarsour, Tiffany Kronlöf feat Thom Gisslén, Filip Alexanderson, STOR, Rojda Sekersöz, Eric Stern, My Vingren, Emma Broomé, Niklas Mesaros, Mustafa Kibar, Sara Parkman, Ville Gobi
Dj Amir Sela

Källa: Dramaten