Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Idols kvalvecka började starkt

Lisa Ajax med - I have nothing. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion.
Lisa Ajax med – I have nothing. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion.

Det är dags för Idols sista kvalvecka  till slutaudition med stor kvalfinal på fredag. 20 stycken ska bli 12 finalister. Första kvällen är det Mikaela Samuelsson, Mollie Lindén, Fannie Anderberg, Lisa Ajax och Fanny de Aguiar. Två tjejer ska röstas fram ikväll. Det blir till slut Lisa och Mollie som går vidare till fredags kvalfinal.

I första kvalkvällen tävlar 5 tjejer, Mikaela Samuelsson, Mollie Lindén,Fannie Anderberg,Lisa Ajax och Fanny de Aguiar.

De kör strax igång första kvaltävlingen och Mikaela får börja.

Mikaela Samuelsson sjunger svagt i början och sen blir det lite mer drag i låten även om hennes röst inte är helt stabil. Juryn klagar på vissa saker som att det inte är tillräckligt och lite svajigt, Hon måste visa lite mer inlevelse tycker Laila Bagge-Wahlgren. Känns som hon håller igen lite vilket kanske beror på nerver. Hon har haft en lite tuff resa till kvalet. Men det duger inte med en modern låt om man inte kan leverera det på rätt sätt. Blev lite åt schlagerhållet enligt Alexander Bard. Bagge tyckte hon hade gjort bättre från sig tidigare. Vi får se om tittarna håller med eller gillar Mikaela ändå.

 Mollie Lindén. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion.
Mollie Lindén. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion.

Stay with me sjunger Mollie Lindén och får lysande kritik av Bagge och publiken gillade det grymt mycket. Hon kanske skulle valt nån lägre tonval eller dylikt ,men inga problem. Bra gjort.

Fannie har  valts ut av orginaljury-medlemmen Kishti. Det var starkt och bra leverarat. Gick rakt in genom rutan tyckte Kishti om sin gamla elev.  Laila kunde tyvärr inte hålla med helt om att det var perfeekt. Saknade lite mer erfarenhet och skulle ha följt med alla andra tjejrna så kunnat träna upp vissa viktiga detaljer . Men ändå bra gjort att gå direkt från stallet in på livesända kvalveckan.

Lisa Ajax sjunger en whitney houston låt med en enorm stark röst. Svårt tro hon bara är 16 år med en sån otrolig talangfull sångerska redan. Fel låtval tyckte bagge och Laila. Kitchi tyckte hon, lät lite för korrekt, lite för vältränad menar att hon har kanske tävlat för mycket och tappat en del känsla på vägen….Behöver leva litet och få lite skit under naglarna , kanske at skulle göra Lisa en tjänst om inte gick vidare.

Fanny de Aguiar gör en storstialad framträdane och höjer ribbam för programmet. Hennes röst är härligt och fint utmejslad kniv som skär igeneom bruset som smör. Sticker ut inte bara med sin sång utan har även en skön personlighet som smittar av sig, Syns att hon gillar det här enormt mycket. Kanske inte är perfekt men de t gör liksom inget. Mer brasa och eld under det svarta. tyckte kitchie. Måste släpa fram lite mer av sin glöd och explodera som Bagge säger. Alexander ser henne som en riktig talang inte ännu en av dessa vältränade sångerskor från massa olika talangtävlingar  utan mer hur 2014 låter. Hennes sång är det skönt vrid i och hon är lite statisk, men har enorm potential växa under resan i Idol.
Hon lovar släppa luvan om hon går vidare.

Lisa och Mollie blir det som går vidare till fredags kvalfinal.

Hedda Nilsson. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion.
Hedda Nilsson. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion.

En av de tidigare utslagna deltagarna, Hedda Nilsson var också på plats i publiken. Hon verkade nöjd med kvällens program.