Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Befarade trafikstörningar i Helsingborg

Foto: Region Skåne
Foto: Region Skåne

På måndag morgon börjar den första etappen av det omfattande förnyelsearbetet på Nya sjukhusområdet Helsingborg. Uppförandet av paviljongen dit en del av lasarettet flyttas under byggtiden.

Själva paviljongen består av 180 moduler som byggs i Tyskland. Lastbilar kör dem från hamnen i Malmö till byggplatsen intill parkeringshuset på sjukhusområdet i Helsingborg. Det krävs 165 transporter under fyra veckor för att få alla moduler på plats.

Leveranserna planeras till tidig morgon, runt lunchtid och sen eftermiddag, alltså perioder när många besöker sjukhusområdet. De breda lastbilarna kör in norrifrån på Drottning Margaretas gata, lastar av inne på byggområdet bredvid parkeringshuset och kör därefter ut igen på Södra Stenbocksgatan.

Särskilda trafikvakter finns på plats och Drottning Margaretas gata kommer att kortvarigt stängas för trafik medan lastbilarna kör in, vilket tillfälligt påverkar alla som använder parkeringshuset.

Vi räknar med att det kan uppstå förseningar och besökare behöver därför vara ute i extra god tid.

För de som besöker sjukhusområdet vid de tider när transporterna beräknas komma föreslås i första hand, om det är möjligt, att lämna bilen hemma. Alternativt parkera vid Gamla Nicolaiskolan eller Olympia, då det emellanåt kan vara svårt att komma fram till parkeringshuset.

Inflyttning i paviljongen sker under våren 2015.

Källa: Region Skåne