Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Londonhotell med anrik historia och kända gäster

Foto: London
The Royal Horseguards Hotel, London. Foto: Ving.

Världsmetropolen London bjuder på shopping, kultur, nöjen och restauranger i världsklass. Här finns även hotell med en spännande bakgrundshistoria. Vill man känna historiens vingslag ska man bo på The Royal Horseguards. Eller så bor man på designhotellet The May Fair Hotel som ofta frekventeras av kändisar, modefolk och dessutom har en cigarrbar väl värd ett besök.

The Royal Horseguards Hotel, London (VVVVV)
Känt från?
På detta anrika hotell, som ligger i regeringskvarteren White Hall, har mycket varit ”top secret”. Fastigheten, som byggdes 1884, var från början privatbostäder i lyxklass. Så småningom togs byggnaden över av brittiska Secret Service och tjänade som huvudkontor för Mi5 och Mi6 under första och andra världskrigen. Det ryktas att Winston Churchill bland annat använde sig av hemliga tunnlar för att ta sig fram i byggnaden, ofta tog han sig också mellan brittiska överhuset, House of Lords, till sin egen favoritbar i huset genom att använda de hemliga tunnlarna. 1971 gjordes fastigheten om till hotell. Idag finns här en bar uppkallad efter Churchill. Den senaste James Bondfilmen Skyfall är inspelad på och kring hotellet.

Hur bor du?
Klassiskt och elegant precis vid Themsen. Londons sevärdheter Trafalgar Square och Westminister Abbey ligger i närheten. Rummen är smakfullt inredda och har bland annat minibar, iPhone-högtalardocka och badrum med platt-tv.

Källa: Ving.