Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tove Lo första svensk som når topp 3 på Billboardlistan på 20 år!

Tove Lo. Foto: Universal Music Sweden.
Tove Lo. Foto: Universal Music Sweden.

För första gången på 20 år har en svensk artist nått topp 3 på den amerikanska Billboardlistan. Tove Lo skriver historia med sin multipelt platinabelönade låt Habits (Stay High).

Senast en svensk akt låg så högt på Billboardlistan var Ace Of Bace. Detta skedde för över 20 år sedan med deras singel The Sign. Endast en kvinnlig svensk artist har nått lika högt genom historien. Neneh Cherry nådde #3 med sin singel Buffalo Stance som släpptes 1988. Tove Lo’s placering är den högsta sedan dess, och tangerar därmed den främsta svenska placeringen för en kvinnlig artist i historien.

Det var i mars som Tove Lo släppte sin debut-EP ”Truth Serum”. Hennes låt Habits (Stay High) har seden dess haft makalösa framgångar runtom i världen. Idag blev det officiellt att hon klättrar till #3 på Billboardlistan som anses vara världens viktigaste topplista.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Det är så jävla fett. Jag fortsätter nypa mig i armen i några veckor till för nu måste jag ju drömma, säger Tove Lo om topplaceringen.

Per Sundin, VD för Universal Music Sweden, stämmer in.

– För 18 månader sedan klev en målmedveten tjej in på mitt kontor, en tjej som visste exakt vad hon ville med sin musik, med sitt artisteri och skrev låtar som gick rakt till hjärtat, säger Per Sundin. Idag är vi extremt stolta över att vi, tillsammans med Tove Lo, har genom hårt arbete och precision målmedvetet lyckats skapa ett stycke svensk musikhistoria och samtidigt göra ett rejält avtryck med svensk musik i världens största musikmarknad. Det här är bara början på Tove Lo’s resa som kommer att slå ner många milstolpar på den globala musikmarknaden. En musikmarknad där Universal Music Sverige har visat att ingenting är omöjligt.

Tove Lo är utan tvekan en av de största svenska framgångarna på international mark under 2000-talet med över 180 miljoner streams på Spotify, 130 miljoner visningar på Youtube, 3 miljoner sålda singlar på iTunes och nu senast med sin #3 på Billboardlistan.

Tove Lo släppte sitt debutalbum ”Queen Of The Clouds” i slutet av september där vi återfinner Habits (Stay High).

Facebook:  /tovelo
Youtube:  /tovelovevo
Instagram: @Iamtovelo
Twitter: @iamtovelo

Källa: Universal Music i Sverige.