Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

idol lovesong special

Matilda Gratte i Idol 2014. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion.
Matilda Gratte i Idol 2014. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion.

Det var mycket speciell stämning i kvällens Idol när det var kärlek temat. Vi är grymt imponerade av de unga Idolernas framträdande och kan knappt hålla oss till nästa vecka.Tyvärr måste någon bli den som får minst röster och lämna gänget.Denna vecka drabbade det Matilda Gratte som tyvärr får lämna Idol.

Kvällens tema i Idol är kärlek vilket inte är edet enklaste att göra. Mycket känslor och annat som kommer i spel. Kul at t se hur de kommer agera och hantera detta ikväll.

Josefine Myrberg är den första idolen ut ikväll. Hon gör en ganska bra version av Alicia Keys Girl is on fire. Det är ju svårt att vara kaxig när sjunger kärleksballadmen lite attityd kanske saknades enligt Laila.

Matilda Gratte gör en klassisk låt från Adele Warwick Avenue och hennes jazziga version fick Anders att utbrista . – Jag älskar dig! Det är kanske inte allas favoritmusik, men hon gör det ju minst lika bra som originalet. Blir Matildas egen sång och känns verkligen att hon gillar detta. Hennes support i publiken var extra förstärkt med vännerna som hon bott med på plats i england. Lätt få stöd och skönt kunna vända sig dit om behövdes.

Ludvig Turner kommer göra Anastasias låt,  Left outside alone . Låter kanske underligt men det kan bli bra om blir rätt. Kändes ganska bra men delar av framträdande på scen var lite tamt kanske och sången lät lite slarvig,        saknade lite bättre frasering kanske. Mumlade lite i skägget om får säga så. Men gitarren var ju grym som vanligt, mer sånt och lite mer drag under fötterna kanske.

Petter fick lite blandad kritik för sin sång och framförandet av Dancing in the moonlight. Hans val av låt kunde kanske varit lite modernare och gjorde oss lite oroliga att han skulle åka ur bara på att ha valt sjunga den lite mossiga låten.

När Mollie började sin idolresa hade hon nyss gjort slut med pojkvännen och hade bara sin gitarr och härliga sångröst. Nu har hon vuxit en hel del och hittade sig själv och släppte in pojkvännen som kommit tillbaka. Skön story och det känns verkligen att hon älskar sin kille när hon sjunger till honom. Otrolig scennärvaro och underbar sång.

Nu gjorde Fanny en riktigt bra låt som kändes som den var skriven för henne. Hon är ju en känslosam person som redan visat att hon kan leverera just känslor via sin röst. Hon lyckades verkligen visa sin rätta sida och lite var hon har sin stil.

Lisa Ajax sjöng så det visslade om det . Den här låten var dedikerad till hennes mamma som har stöttat henne genom åren i  livets alla skeenden. Från sångkarriär till små privata saker  har hon alltid funnits där för Lisa. Hennes känslor var äkta och det k’ändes verkligen på scenen när lisa framträdde ikväll. Hon ger all sin kärlek rakt ut genom sång av mycket bra klass. Men det svajade kanske till ibland trligen då på grunda v att hon ville leverera så mycket. Lite problem kontrollera det bara men det kommer nog inte vara nåt större problem för henne lära sig . Hon klarar sig vidare med lätthet då många unga gillar henne och hennes stil.

 

När alla Idoler sjungit var det snart dags för den långa pausen, då tittarna hade tid att rösta på sina favoriter i kvällens program.

Pär Lernström samlade ihop gruppen av Idoler för att leverera rösterna vilka som fick stana kvar. Han slipper säga vem som åker ut iallafall.

De som går vidare direkt är Josefine, Fanny, Mollie, Petter och Lisa !

Kvar inför uppropet av sista platsen står det mellan Matilda och Ludvig lite överaskande tycker vi nog.

Men när det ska avgöras blir det Ludvig som tar sista platsen.

Det blir alltså kanske lite överaskande Matilda Gratte som får lämna Idol den här kvällen. Vi tackar henne för all fina uppträdanden i Idol och önskar henne lycka till. Tackar Idolerna för ikväll för en skön fredagsfinal!