Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Oscarnominerade, Grammy och Golden Globe Award vinnaren Queen Latifah kommer att leda årets Nobels fredspriskonsert

Foto: black enterprise
Foto: black enterprise

”Jag är glad att vara en del av årets Nobelkonsert och hjälpa till att fira två sådana underbara människor som var och en på sitt sätt har arbetat så hårt för att främja barns rätt till utbildning”, säger Queen Latifah.

I år Nobels fredspriskonsert kommer att hedra Kailash Satyarthi och Malala Yousafzai som pristagare, motiveras av den norska Nobelkommittén med ”deras kamp mot förtryck av barn och ungdomar, och barns rätt till utbildning.”

Queen Latifah är en amerikansk TV-presentatör, sångare, kompositör, skådespelare, producent och komiker, för närvarande aktuell med sin egen talkshow; Den Queen Latifah Show. Hon har en framgångsrik karriär som konstnär och en imponerande lista av film- och TV-roller, belönas med flera utmärkelser och nomineringar i Golden Globe Actors Guild, Grammy, Emmy och Oscar.

”Nobel Prize Concert är det mest populära TV-produktion görs enligt Nobel dagar i december i Oslo och Stockholm. Vi är mycket nöjda med att Queen Latifah har gått med på att leda årets musikaliska hyllning till Kailash Satyarthi och Malala Yousafzai” säger Geir Lundestad, chef för norska Nobelinstitutet.

Detta är 21 år Nobels fredspriskonsert är organiserat som en musikalisk hyllning hedra Nobels fredspris. Konserten sänds årligen till en global publik och har under de senaste åren nått ut till potentiellt 350 miljoner hushåll i mellan 80 och 120 länder.

Nobels fredspriskonsert har under åren present musik med en mängd exceptionella artister som Paul McCartney, Rihanna, Sting, Santana, Alicia Keys, Willie Nelson, Annie Lennox, Wyclef Jean, Andrea Bocelli, Josh Groban, Bon Jovi, Kylie Minogue, A-ha, Bernhoft, Envy och Youssou N’Dour.

Nobels fredspris är den mest prestigefyllda utmärkelsen i världen och hedra ikoner som Moder Teresa, Nelson Mandela, Michail Gorbatjov, ärkebiskop Desmond Tutu, Barack Obama, Kofi Annan, Al Gore och andra prominenta personer och organisationer.

Källa: Nobel