Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Aron Promnitz på Nalen

band
Foto: Nikoleta Kounis

Artisten Aron Promnitz uppträdde igår på ”Din sida av POP IN”  i den populära lokalen Stacken på Nalen  i Stockholm.
Stjärnan tog Nalen till nya höjder
när han spelade på elpianot och framförde låten Imagine av John Lennon. Aron fick publiken att sjunga med och stämningen kändes tidlöst, det var ett magiskt ögonblick.

Sångaren och låtskrivaren Aron gick av scenen och vi fick vi en stund för intervju,
-Vilken kväll! utbrister Aron och beskriver vidare att han kände att fick en samvaro med publiken då många på plats kände en koppling till John Lennon. Kvällen lockade många besökare som naturligtvis har växt upp med 60-tals musik.

Aron berättar att det var första gången han uppträdde på Nalen,
– Det är en stor ära att närvara på Nalen, då många stora artister under åren har varit på plats. Vidare berättar Aron att han blir rörd av att ha fått chansen att uppträda på scenen, han får uppträda i en sån historisk miljö. Sångaren kände ett lugn på scenen när han framförde Imagine och kände att att han kunde förmedla fram den känslan som låten ger.

Aron har sjungit sedan han var barn. Första gången han uppträdde offentligt var han åtta år på en släktings bröllop med barnvisan ”skillema-dinke-du” han bådes sjöng och spelade piano.
– Efter det har jag spelat och sjungit i grundskolan, där klädde jag även ut mig till John Lennon.

Han största upplevelsen var när publiken sjöng med ”jag kunde motta denna respons, det var jag väldigt tacksam för” beskriver Aron. När Aron presenterade sig på scenen, pekade han på en tavla som fanns bredvid scenen av John Lennon, det som hände därnäst är något han inte kommer att glömma av denna kväll. En person i publiken reagerade känslomässigt och ropade ut över publikhavet ”John Lennon är död!”. Även om John Lennon är död så finns han i våra hjärtan och genom att framföra hans låtar får vi honom att levande igen, berättar Aron.
– Jag har möts med skeptism men den är nu är bortblåst nu när jag har uppträtt på scenen ikväll. Tänk att jag har fått vara på samma plats som Jimmy Hendrix och fått gå igenom samma korridorer.

En av besökarna igår var Eva Norberg Forsberg, som även är en goda vän till Aron. Eva är med i referensgruppen som organiserar POP UP eventet.
– Jag har varit sångerska i Klabbe rockband men har även jobbat, popsångerska och varit försångerska till Janis Joplin på konserthuset när jag var 16 år. Jag har även uppträtt på Marquise Club då kom Jimmy Hendrix med sitt band och lyssnade på mig då han var kär i mig, berättar Eva. Hon fortsätter och berätta att Mick Jaggers bror visade henne sitt klädmärke ”så pass inne i popsvängen var jag”.

Eva Berättar vidare att hon och Aron träffades med hjälp av en gemensam vän. Eva förstod vilken talang Aron är efter hon hörde honom uppträda på scenen,
-Aron sjöng jättefint och jag kände att jag fick hålla tillbaka tårarna när jag hörde Aron på repetitionen.
Första gången jag satt i publiken förstod jag hans storhet och hörde hans musikalitet som är det viktigaste, först och främst, men också att Aron har en närvaro på scenen som ska kunna bära fram det! Han har även ett lugn. Det är nytt med rookies på scenen och detta görs för att hitta nykomlingar! Det finns i luften här, det är magiskt när man tänker på hur många kända artister som har uppträtt på scenen.

– Jag vill nå mitt målet som artist och det är att ge ut min musik och hoppas att andra uppskattar min egna musik, tolkningar och uppskattar mig när jag uppträder live. Eva Norberg Forsberg tror starkt på Aron och på att han kommer att slå igenom.
– Det  viktigaste är att jag vill ge allt av mig själv, min och andras musik. Jag älskar att ge 100% av mig. Hoppas att folk kommer gilla den musik jag ger då skulle jag bli väldigt lycklig!