Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sommarkrysset med rock och poptema

Det var drag ikväll på Sommarkrysset med både Rock, gospel och härlig Popmusik. Brolle ochNanne rockade loss , Danny fortsätter med känslosam ny singel, The Moniker hyllade Robban snyggt.

I kvällens Sommarkrysset uppträder bland annat Danny Saucedo, Samuel Ljungblahd & By Grace, Brolle & Nanne, Emil Berg, The Moniker & Uffe Börjesson. De har lyckats fixa en skön liten mix av artister igen. Dagens programledare är som vanligt goa Gry Forsell. Det blir hyllning avRobban Broberg, sång och dansshow så det blir åka av.

Första gäster ut på scenen idag är ingen annan än Brolle & Nanne som åker landet runt med en egen rockturné. De gör feta the meatloafs klassiska rockopera Deadringer For Love. Kul att se de köra över oss alla med en enorm energi.

Danny spelade sin senaste singel denna gång klädd i svart och hatt. Det svänger lite som vanligt i den senaste låten. Men det är skillnad mot tidigare hittar.Nu när han sjunger på svenska så blir det lite känsligare ton nästan.

Det kommer sen en riktigt vass gospelkör som heter Samuel Ljungblahd & By Grace. De sjunger så det svänger som det ska i gospel liksom.

Emil Berg virala hit – du swipar höger, är en skön låt om hur man söker kärlek eller kontakt online numera mer öppet än för några år sen. Populär kille som kan bli mer än en dagslända om vill sig.

The Moniker & Uffe Börjesson gör en hyllnings medley till super musikaliska fenomenet Robert (Robban ) Broberg . Han har gjort en stor del av den moderna Svenska musikskatten. Vi får Ingela, Jag måste Hej mig, med flera klasska låtar.
The Moniker överaskar genom att sjunga på svenska igen, men han gör det ju riktigt bra med bra stöd av gitarristen Uffe Börjesson som spelade ihop med Robert i över 23år.
Vi får även veta innan att Robban var hans stora idol när var liten . Han uppträdde faktiskt med honom för många år sedan.

Avslutar gör Nanne och Brolle med ett rockhyllning till Elvis the King of Rock n Roll. De turnerar runt Sveriges folkparker och gör många glada och samtidigt kunna hjälpa föreningarna hålla i gång dessa klassiska nöjesplatser som finns över hela landet.

Alla  artisterna  kommer inrullande  i de  gamla raggarbilarna från Falun som cruisat genom landet ända till Stockholm. De samlas på scenen och Gry tackar för ikväll och  hoppas på återseende nästa vecka.