Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Skolinspektionen ger Väsbys skolor grönt ljus

Skolinspektionen har idag meddelat att Upplands Väsby kommun får grönt ljus på samtliga de sju områden som kommunens utbildningsverksamhet vid tidigare granskning fick kritik för.

– Utbildningskontoret har arbetat hårt för att komma tillrätta med de förbättringsområden Skolinspektionen pekade på. Nu har vi fått ett kvitto på att vi är på rätt väg. Vi fortsätter nu att jobba med att utveckla och förbättra våra skolor, säger Lars Valtersson, utbildningsnämndens ordförande.

Under våren 2015 genomförde Skolinspektionen sin regelbundna tillsyn i bland annat Upplands Väsby kommun. För första gången granskades samtliga sju verksamheter inom området utbildning separat: förskola, fritidshem, grundskola, grundsärskola, gymnasium, gymnasiesärskola samt vuxenutbildning.Kommunen fick kritik på sex av dessa sju områden. Nu har kommunen grönt ljus på samtliga verksamhetsområden. En del av arbetet har varit koncentrerat till utveckling av analysverktyg som nyckeltal och mål, och uppföljning av resultat.

– Vi har arbetat strukturerat med uppföljning, tydlig rollfördelning och en bred samsyn på vad som behöver göras. Vi är mycket glada och stolta över att vi så snabbt lyckats komma till rätta med de brister som utpekades, säger Astrid Täfvander, utbildningschef i kommunen.

Källa: Upplands Väsby kommun.