Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Malmöbo blir språkrör för Gröna Studenter

TobiasGustavsson6063
Foto: Miljöpartiet de gröna Malmö.

Tobias Gustavsson från Malmö har valts till nytt nationellt språkrör för Gröna Studenter tillsammans med Elin Hylander från Örebro, som fick förnyat förtroende, vid Riksårsmötet i Malmö på lördagen.

Gröna Studenter är Miljöpartiets studentförbund som driver gröna frågor med studentfokus. Organisationen har cirka 1100 medlemmar.

24-åriga Tobias Gustavsson har varit språkrör för Gröna Studenter i Malmö sedan i höstas, men lämnar nu den posten för att bli nationellt språkrör. Uppdraget är mandaterat för ett år i taget.

– Gröna Studenter ska vara ett aktivt förbund med en egen självständig idéutveckling. I synnerhet nu när Miljöpartiet sitter i regering är det viktigt med en fristående sidoorganisation som kan stå upp för gräsrotsåsikterna och vara en konstruktiv och kritisk röst, säger Tobias Gustavsson.

Han vill få Gröna Studenter att växa och hoppas kunna hjälpa fler lokalavdelningar att bli aktivare än de är idag.

– Jag vill odla det politiska samtalet mellan medlemmarna och det görs ju bäst ute i lokalavdelningarna. I Malmö har vi temamöten, föreläsningar och filmvisningar som får igång diskussioner, som i sin tur banar väg för politisk idéutveckling.

Källa: Miljöpartiet de gröna Malmö.