Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sommaren och Allsången på Skansen är här igen.

Foto: Tobias Dahlen / Photo Passion.

Det var ett strålande väder i Stockholm denna tisdag då Allsång på Skansen drog igång en ny säsong. Artisterna var bland annat Carola, The Ark och Anna Bergendahl.Tyvärr kunde inte jubilaren Robert Broberg medverka pga sjukdomsfall.

Numera veteranen Anders Lundin fick återigen leda programmet. Det var som vanligt helt fullt med publik och med såna artister som Carola och The Ark kunde det inte bli annat än succé.

Anders inledde det hela med att berätta att de kommer satsa på en smekmånad i sommar på Allsång på Skansen. Det blir i kärlekens tecken hela sommaren och det blir lite extra mycket kärlekssånger, duetter och upptåg under programmet och på webben. Det kommer till och med bli ett par som kan få gifta sig på Solidenscenen direkt efter programmet  den 3 augusti. Intresserade kan anmäla sig på allsångens hemsida på internet.

Foto: Tobias Dahlen / Photo Passion.

Första artist ut i år var glamrockbandet The Ark med sångaren Ola Salo i spetsen med klassiskt poserande i lite olika vita dressar med olika blommor påsytt. Lite udda men samtidigt väldigt kul. Fordrar ett bra gödningsmedel enligt  Ola Salo. De är tillbaka efter en lång frånvaro då de bland annat blivit pappor fem av dem. Det är faktiskt tre år sen sist de var med på Allsången, 2007 var det efter att de vunnit svenska melodifestivalen. De släppte nu i april sin nya skiva i form av ett cd-album. Ola Salo fick såklart också sjunga en allsång och fick lite assistans av Anders. Han hamnade till slut i en stackars mans knä, men det var tydligen ingen fara, han var tydligen helnöjd.

Polska kvartetten The Mozart Group var härnäst på scen och de var jättekul se och höra. De blandar klassisk musik med lite instick av popens största. Tex Beatles och en fantastiskt rolig Michael Jackson-imitation.

Sen körde Anders vidare med Allsångs klassiska ”upp och pröva dina vingar”. Strax därpå blev det en överflygning av en grupp flygplan med snygg rökeffekt.

Christer Fuglesang satt i publiken och blev såklart upptäckt av Anders. Christer berättade att jorden faktiskt ser otroligt vacker ut från rymden men också att den  inte är så stor i jämförelse med universum.Han förde fram något om att vi borde samarbeta mer och bråka mindre. Jorden måste vi ta hand om tillsammans.

Nästa stora artist är ingen mindre än Carola som nu gjorde sitt sjunde framträdande på Allsång på Skansen. Hon sjunger en lite soulrock-doftande ”Lost that lovin feeling” som gjorts av Elvis. Hon kommer faktiskt senare i sommar uppträda med Elvis och Barbara Streisand-låtar i Dalhalla. Hennes röst klarar av det mesta och låter fantastiskt bra. Hon sjunger sen allsång tillsammans med en liten grupp barn som kallades för ”Småstjärnorna”.

Anna Bergendahl gled in på scen därefter och sjöng en lite långsam version av sin vinnarlåt från melodifestivalen ”Its my life”. Hon sjunger fint som vanligt. Hon tackar för allting hon varit med om,  speciellt har hon verkligen lärt sig massor både i Sverige  under melodifestivalen och i Oslo på Eurovisionfinalen. Hennes skiva släpptes i april och har redan sålt guld. Senare när hon sjunger allsång är det kul att höra henne sjunga på svenska. Hon får sjunga den sköna ”Båtlåt” tillägnad  jubilerande Robert Broberg som fyller 70 år på fredag.

Sen följer ett potpurri av låtar från Robert Broberg som, tyvärr, råkade ut för en olycka och slog i huvudet så han drabbades av hjärnskakning. Läkarna avrådde honom att uppträda så han fick helt enkelt bara vila upp sig istället. Det var mycket tråkigt , då det ju är en av mina favoritartister.Några av låtarna de spelade var Uppblåsbara Barbara, Jag tror på kärleken och Carola.

The Ark avslutar det hela med sin gamla hitklassiker från förra albumet. Det är rockigt med glimten i ögat och väldigt kul.De startar sin turne på fredag så ta chansen nu om du kan och se de coola grabbarna i färgglada scendräkter.

Vi får se hur de ska toppa det här på allsång nästa vecka.