Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Wallmans Nöjen förvärvar Hamburger Börs i Stockholm

Hasse Wallman Fotograf: Jonas Hessman

– ”Förvärvet av Hamburger Börs ligger helt i linje med den strategi som 2E Group och Wallmans Nöjen jobbat fram under våren. Då en delstrategi är att stärka närvaron på välrenommerade spelplatser med kapacitet att erbjuda fler ”Dinnershowkoncept”, parallellt eller i olika säsonger, passar förvärvet av Hamburger Börs perfekt. Sedan tidigare finns Wallmans bland annat på ”Cirkusbyggningen” i Köpenhamn, ”Dippan” i Åre och att nu också få lägga till ”Hamburger Börs” bidrar starkt i ambitionen om kontinuerlig förstärkning av koncernens gästerbjudande”.// Tomas Gustafsson VD & Koncernchef 2E Group

– ”Förvärvet medför en rad möjligheter för Wallmans Nöjen. Hamburger Börs har en lång och framgångsrik tradition av showverksamhet något vi nu skall bevara och även vidareutveckla, säger Eva Persson, som nyss tillträtt vd-posten för Wallmans Nöjen.”

Under hösten kommer planerade produktioner att spelas enligt plan. Först ut är Joe Labero med sin show The Magic Insider som spelas under perioden 10/9-30/10. Därefter intar R.E.A scenen för att under perioden 5/11-18/12 spela Vinter R.E.A.

– ”Efter 14 fantastiska år som ägare av Hamburger Börs anser vi nu att bolaget får en bättre utveckling som en del av en större koncern. 2E Group är en stark och tydlig ägare med vilken vi tillsammans kan bevara och utveckla bolagets höga ambition kring varumärke och kvalitetsunderhållning. ” // Jacqueline Raymond & Alan Evans

Fakta Hamburger Börs
Anrika Hamburger Börs är ett kulturarv med en fantastisk historia på snart 200 år. Många stora namn inom underhållningsbranschen både internationellt och i Sverige har någon gång stått på denna scen.

Med allt från måndagsbörsen med sin mångfald av världsstjärnor, ”The Ultimate Event” med Frank Sinatra, Liza Minelli och Sammy Davis jr och på senare tid den enorma succén i en egenproducerad show R.E.A Roligt.Elakt.Aktuellt , som har lockat publik i ett decennium.

Källa: 2E Group