Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Samsung presenterar nya Galaxy Note7 – Större och smartare

Nya Samsung Galaxy Note 7 med S-pen. Foto: Samsung.Samsung.
Nya Samsung Galaxy Note 7 med S-pen. Foto: Samsung.

Med ett vässat hantverk, premium-material och unik symmetrisk edge-design lanserar Samsung nu Galaxy Note7 med den tillhörande pennan S Pen. Galaxy Note7 har bästa möjliga säkerhetsfunktioner och underhållningsmöjligheter, bland annat kan den streama film i HDR och såväl Note7 som S Pen är vattentåliga.

– Galaxy Note 7 kombinerar produktivitet med underhållning. Tillsammans med säkerhetsfunktionerna och ett förbättrat ekosystem av tjänster är Galaxy Note7 en produkt för de som vill få fler saker gjorda. Livet går i ett rasande tempo och vi har utvecklat en telefon som håller takten med användarna och hjälper dem att bli mer produktiva och effektiva – varsomhelst, närsomhelst, säger Andreas Bergqvist, produktchef för mobiltelefoner på Samsung i Norden

Galaxy Note7 S Pen
Den nya pennan Galaxy Note7 S Pen är mer än bara ett skrivverktyg. Användare kan enkelt och smidigt ta vara på idéer i det ögonblick som inspirationen kommer. Med hjälp av funktionen Screen off Memo kan användaren till exempel anteckna idéer utan att låsa upp skärmen. S Pen gör det också enkelt att skapa och dela material, zooma på skärmen och översätta mellan olika språk. Att hålla reda på anteckningar, skisser och ritningar har underlättats med Samsung Notes, en ny funktion som lagrar allt som skapats med S Pen automatiskt i molnet.

Nya S Pen har en uppdaterad design med en smalare spets och utvecklad tryckkänslighet. Tack vare de nya funktionerna blir användningen mer lik känslan av en vanlig penna. Pennan är liksom telefonen vattentålig så att man kan få ner sina tankar nästan varsomhelst, närsomhelst.

Avancerad säkerhet
Förutom fingeravtrycksläsare är Galaxy Note 7 utrustad med en ny teknologi för ögonigenkänning, det är ett biometriskt högsäkerhetssystem som kan användas för att med blicken till exempel låsa upp telefonen eller logga in på hemsidor. Tillsammans med säkerhetssystemet Samsung Knox erbjuder Galaxy Note 7 därför en helt ny nivå av säkerhet och bekvämlighet.

Till detta tillkommer Secure Folder, en separat mapp som adderar ännu ett lager av säkerhet för att hålla personlig eller konfidentiell information ännu säkrare.

Underhållning
Galaxy Note 7 ger användaren möjlighet att streama video i HDR tack vare sin 5.7-tums QHD Super AMOLED-skärm. Skärmen ger starkare färger och bättre svärta. Galaxy Note 7 erbjuder även Game Pack som innehåller populära speltitlar, en enkel struktur och andra nya fördelar för spelare.

Galaxy Note 7 är kompatibel med både Samsung Gear VR och Samsung Gear 360. Användaren kan därför enkelt titta på och själv spela in egna 360-gradersfilmer.

Utvecklat hantverk
Samsung fortsätter att utveckla sina produkter för optimal användarvänlighet. Varje detalj på Galaxy Note 7 är noga uttänkt för att ge användaren ett bekvämt grepp och göra det enklare att använda telefonen med en hand. Även fast telefonen har en stor skärm är den fortfarande smal och nätt med sin unika 3D-dual edge curve som ger designen symmetri och balans.

Galaxy Note 7 är även utrustad med glaset Corning® Gorilla® Glass5 som är tåligare än sin föregångare, samt en ännu kraftfullare edge-panel för att enkelt nå appar, nyheter och funktioner så som kontakter, kalender och selfie-kamera.

Kameran på Galaxy Note 7 är samma avancerade kamera som introducerades med Galaxy S7 och S7 edge. Med kameran kan användaren fånga viktiga minnen i naturliga färger. Med Dual-pixel-tekniken, stor bländare och snabb autofokus fångar kameran skarpa och klara bilder, även i mörka ljusförhållanden.

Fakta: Samsung Galaxy Note 7 är utrustad med Quad 2.3GHz + Quad 1.6Ghz, Octacore-processor, 4GB RAM-minne samt 64 GB internminne med plats för microSD kort (upp till 256 GB). Den har en 5.7’’ Quad HD Dual edge 2560×1440 (518ppi) Super AMOLED-skärm. Batteri på 3,500 mAh med snabbladdning via sladd eller trådlöst kompatibelt med WPC och PMA. 153.5 x 73.9 x 7.9 mm. Vikt 169 g. Kamera front: 5MP (F1.7), bakre kamera: Dual pixel 12MP (F1.7). Operativsystem Android 6.0.1 Marshmallow. WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), MIMO(2×2) 620Mbps, Bluetooth v4.2 LE, ANT+, USB Type-C, GPS + Glonass + Beidou samt stöd för NFC. IP68 certifiering. Sensorer: Barometer, Fingeravtrycksläsare, Gyro sensor, Geomagnetisk sensor, Hall sensor, Pulsmätare Iris Sensor, Närhetssensor RGB Light Sensor. Redo för Samsung KNOX.

Kommer i färgerna Blue Coral, Silver Titanium och Black Onyx.

Galaxy Note 7 finns i butik från den 2 september 2016 med rekommenderade priser från 8 590 kronor. Förköp är möjligt från och med den 16 augusti.

 

Källa: Samsung .