Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

I Captain America Civil War drabbar forna vänner samman och kaoset blir ett faktum

Copyright: ©Marvel
Copyright: ©Marvel

Det blir en stor konflikt i Marvels Captain America Civil War där forna vänner drabbar samman. Efter en stor katastrofisk händelse får Avengers välja sida eller böja sig för regeringarnas nya avtal. Skriv på och följ deras avtal och regler eller bli klassad som kriminell och fiende. IronMan vill följa den nya lagen och avtalet om regleraing av Avengers aktioner medan Captain America och några andra vägrar ge med sig . Konflikten är ett faktum och de jagas nu av alla samtidigt som mörka krafter försöker splittra de allt mer. Captain America tror han har rätt och försöker rädda situationen innan det är för sent . Det här är en våldsam,  underhållande och spännande mörkare historia att följa som har mycket fin action och suveräna effekter. 

Den nya filmen från Marvel; Captain America: Civil War har nu släppts på DVD och Blu-ray så alla kan kolla hemma om man vill. Utgåvan är påkostad med fantastiskt ljud och bild med massa sköna specialeffekter och skivan innehåller en hel del snygg design och små effekter i uppspelning och hanteringen. Sånt som inte bara nördar utan även vanliga tittare kan uppskatta. Det kommer även en 3D version och en steelbox för de som vill ha det.

Det  fortsätter där Avengers: Age of Ultron slutade. Steve Rogers Captain America leder det nya teamet med Avengers i deras fortsatta arbete för att skydda mänskligheten. Men när Avengers är inblandade i en stor internationell händelse, som resulterar i att oskyldiga drabbas av stora skador, blir det ett starkt krav från omvärldens regeringar att införa begränsningar i Avengers aktioner. En styrelse ska avgöra när de kan utnyttja deras förmågor och hur de får ingripa i olika aktioner. Det blir lite som om FNs säkerhetsråd skulle beslutar om de vill ha deras mycket speciella hjälp .
Detta fördrag vill inte alla skriva under och när ondskefulla fiender utnyttjar tillfället att attackera toppmötet blir det ännu mer splittring i leden. Captain America och några av Avengers vägrar låta sig styras och ser att det måste vara något annat som ligger bakom det här attacken och andra händelser som inträffar över världen.
Iron Man som normalt är lite anti hjälte/ rebell vill samla alla Avengers och försöker få med Captain America och hans team. När de vägrar så försöker han och hans närmaste stoppa Captain America och några andra som hjälper till. Eftersom de nu räknas som skurkar eller fiendeagenter är de ute i kylan.
När de lyckas frita den farlige misstänkta Winter soldier är det Civil War som gäller. Det gäller att välja sida. De som inte blivit arresterade slåss för  Captain America som försöker avslöja komplotten mot Avengers och alla fria hjältars möjlighet att operera och skydda  omvärlden från mörka krafter .

Det är snyggt och mycket fina actionscener såklart. Då det är mycket som händer gäller det att hänga med för att inte missa nåt.
Det är ju väldigt mycket karaktärer att hålla koll på . Det är ju en stor fördel om man sett några av de tidigare filmerna. Ibland säger de bara förnamnet på varandra och inte Antman eller några andra lite mer okända superhjältar. För de som kan historien är det väl bara att sätta sig och njuta av den spännande och något mörka historien som följer när vänner och tidigare allierade hamnar på olika sidor.  Iron Man utmärker sig som vanligt och några nya hjältar dyker upp som kryddar anrättningen med lite humor tro det eller ej. En mycket ung och lite grön Spiderman dyker upp som en sidekick åt Tony Starks Iron Man. Deras fortsatta kamp fortsätter nog ett tag till kan vi nog anta utan att avslöja för mycket.

Det innehåller såklart otrolig action med fina stridsscener och avancerade specialeffekter som man förväntar sig. Filmen ger en känsla av att det måste hända nåt mer efter detta såklart. Denna film får fyra starka poäng för sin snygga teknik , actionscener och är en riktigt spännande  och intressant historia.  betyg41