Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Angry Birds the movie är en lustig liten film

Varför är Angry Birds så arga är frågan på alla läppar! Var det nåt som retade upp dem eller nån som gjorde det? I den underhållande filmen Angrybirds the movie får vi kanske svaret? Vi möter fåglarna Red , Chuck och Bomb som tvingas på en rehab i humör justering. Alla fåglar ska ju vara lugna och sansade på deras lilla ö. När de mystiska gröna grisarna dyker upp blir det en lite konstig situation. Är grisarna vänner som de säger och varför har de med sig så mycket grejer? Red och hans vänner upptäcker en del konstigheter men ingen lyssnar på dem då det ska bli fest. Vad har grisarna i görningen, kommer Red och vännerna lösa mysteriet och varför blir fåglarna arga?

I den här filmen får du faktiskt reda på varför fåglarna i Angry birds är så arga. Det har varit en stor och mystisk fråga, varför de var arga. Här kommer svaret i denna lite udda, galna och roliga animerade film.
Det är lite annorlunda när filmen startar såklart. Dessa fåglar som normalt skulle vara så arga bodde faktiskt på en liten lugn ö i det stora havet. De har här tappat förmågan att både flyga och bli arga. Eller valt att låta bli. Faktum är att när den lite griniga Red betett sig lite illa skickas han på humör rehabilitering….

Han möter några andra outsiders som heter Chuck och Bomb som är ett par udda karaktärer minst sagt. Chuck har lite problem med att hålla hastigheten nere och är en liten fixare. Bomb är lite blyg och reserverad men kan om han blir för upphetsad över nåt explodera!; därför namnet Bomb. Lite galet men kul ändå. Rehab läraren är lika knäpp som psykiater brukar vara typ… Hennes sätt är lite konstigt . En av de största fåglarna på rehab morrar nästan och verkar inte vara någon lustigkurre direkt. Alla har ett lite eget sätt som visar sig vara bra ibland. Red och hans nya vänner Chuck och Bomb har lite gemensamt mer än att de är lite misslyckade killar. Öns milda och vänliga fågelkoloni har en lite trög borgmästare som inte vill lyssna på Red som anses som en opålitlig bråkmakare.

När deras ö  får ett oväntat besök av en massa gröna grisar blir Red inte lika road som alla andra fåglar. Av nån anledning börjar Red tycka allt mer att det är nåt konstigt med grisarnas besök. Deras ledare med skägget försöker verkligen imponera på fåglarna med en massa danser och annat. Grisarna visar upp en massa konstiga saker som studsmattor och annat som ingen av fåglarna sett förrut. Red och hans vänner smyger ombord på deras skepp för att snoka efter något. Efter en stund hittar de ett lastrum fyllt med en massa grisar som gömt sig. Det verkar ju konstigt tyckte Red och anmäler saken till byrådet. Men ingen tycker det är nåt att oja sig över. Red är inte så önskvärd på festen som grisarna anordnat och ledaren för grisarna lyckas skicka iväg Red så festligheterna kan fortsätta.
Det är faktiskt både skoj och lite spännande när Red upptäcker varför grisarna kommit till deras ö. Filmen är snyggt animerad och karaktärerna är ganska roliga. Angry Birds är bra och rolig film med en hel del knäppa saker som händer.Vi ger filmen mer än godkända 3 och en halv poäng av 5.