Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Stockholms filmfestival bjuder in till en helkväll i närvaro av Ken Loach

Ken Loach må, okt 10, 2016 15:09 CET Fotograf: Foto: Scanbox Foto: Scanbox Lågupplöst
Ken Loach. Foto: Scanbox.

Den brittiske regissören Ken Loach inviger Stockholms 27:e internationella filmfestival i november med filmen Jag, Daniel Blake. Den 9 november möter Loach den svenska publiken i samband med visningen av den guldpalmsvinnande filmen och en dokumentär om regissörens karriär.

Ken Loach vann sin andra Guldpalm för filmen – filmbranschens finaste pris – i Cannes tidigare i år. Filmen Jag, Daniel Blake följs av Versus: The Life and Films of Ken Loach av Louise Osmond, en dokumentär om Ken Loachs filmskapande. Loach deltar i ett längre Face2Face-samtal inför publiken i samband med sitt besök. Filmerna visas på Biograf Skandia.

Ken Loach , född 17 juni 1936, är en av Europas mest inflytelserika regissörer någonsin. Han slog igenom med filmen Kes – Falken (1969) och har regisserat över 20 filmer sedan dess, bland annat Land & Frihet (1995). År 2006 vann han Guldpalmen i Cannes för filmen Frihetens Pris och med Jag, Daniel Blake – sin elfte nominering i Cannes – vann han alltså sin andra Guldpalm i våras.

– Ken Loach har ett budskap med sina filmer och är en av vår tids starka samhällsskildrare. Det är en ära för oss att få inviga med Ken Loachs film som rankades högst av världens filmer i Cannes, säger Git Scheynius, festivalchef för Stockholms filmfestival.

Biljetter till evenemanget släpps tisdagen 11 oktober klockan 11:00 genom festivalens hemsida stockholmfilmfestival.

Stockholms 27:e internationella filmfestival 9-20 november 2016

Stockholms internationella filmfestival startade 1990 och är idag en av Europas främsta filmfestivaler. Under festivalen visar vi 200 filmer från mer än 60 länder. Vi arrangerar också exklusiva förhandsvisningar året om, Stockholms filmfestival Sommarbio i augusti och Stockholms filmfestival Junior som äger rum i april.

Källa: Stockholms internationella filmfestival.