Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sparbanken 1826 lanserar iPhone-applikation

Foto: Wikipedia

Sparbanken 1826 lanserar en applikation för iPhone som innebär att bankens kunder, med hjälp av sin iPhone, alltid har nära till banken. Applikationen innehåller några av de mest efterfrågade och användbara banktjänsterna och kommer successivt att uppdateras med ytterligare tjänster.

Tack vare Sparbankens 1826 samarbete med Swedbank har Sparbankens 1826 kunder sedan december 2009 kunnat använda Swedbanks iPhone-applikation, men nu lanserar Sparbanken 1826 en iPhone-applikation under eget varumärke. Sparbanken 1826 är äldst i landet, men har ett ungt sinne och vill öka möjligheterna för kunderna att ha tillgång till banken även när de inte är på det fysiska kontoret eller sitter hemma vid datorn. Det var bland annat därför som banken bjöd på trådlös tillgång till Internet på Siesta!.

– Det är tydligt att våra kunder vill möta oss på ställen var de än befinner sig och det är uppenbart att arenan för det är den moderna mobiltelefonen – även för banktjänster, säger Maths Malmström, Marknadschef på Sparbanken 1826.

Förutom Mobilbanken, där funktioner som Ladda kontantkort och Ekonomisk översikt finns, kan iPhone-applikationen med hjälp av telefonens GPS hitta närmaste uttagsautomat och bankkontor. Kunderna kan dessutom räkna på kostnader för både bo- och privatlån.

– Efterfrågan på mobila tjänster ökar och undersökningar visar att iPhone-användarna är de som är föregångare av mobila tjänster och därför känns det lite extra att kunna lansera en iPhone-app under eget varumärke, avslutar Maths Malmström.

I augusti kommer även en applikation för Android-telefoner.

Läs mer om iPhone-applikationen på sparbanken1826.se/iphone

Källa: Mynewsdesk