Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Två nya komediserier på SVT i höst

Danny McBride som Kenny Powers i Eastbound and Down. Foto: HBO

I september börjar SVT visa komediserien Eastbound and Down. I sex avsnitt får vi följa den avdankande baseballstjärnan Kenny Powers försök att ta sig tillbaka till toppen.

Bakom serien står flera av den amerikanska komediscenens absolut tyngsta namn. I huvudrollen syns Danny McBride känd från filmer som ”Pineapple Express” och ”Tropic Thunder”. Efter en framgångsrik karriär som baseballspelare lyckas han genom ett självdestruktivt leverne och en kompromisslös attityd förstöra sin en gång lysande karriär. Han flyttar hem till sin brors familj i hemstaden Shelby, North Carolina, där han börjar arbeta som idrottslärare på sin gamla skola.

SVT2 fredag 10 september kl 22.45: Eastbound and Down (1:6)

Thomas Jane i rollen som Ray Drecker i Hung. Foto: HBO.

I Hung följer vi Ray Drecker, en frånskild baskettränare på dekis, som hoppas kunna vända en svit av livsnederlag genom att använda sitt ”vinnande verktyg.” Ensam, sliten och hjälplös går Ray med i en självhjälpsgrupp och bestämmer sig för sälja in sig som välutrustad manlig eskort. I huvudrollerna ser vi Thomas Jane och Anne Heche. En av seriens upphovsmän är Oscar-belönade Alexander Payne.

SVT1 onsdag 1 september kl 22.00: Hung (1:10)