Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Uppsala Reggae Festival 2010

Foto: Malayka Music
Foto: Malayka Music

Uppsala Reggae Festival är Skandinaviens första och största renodlade reggaefestival och lockar inbitna reggaefans från hela norden, men även gäster med ett allmänt musikintresse. Uppsala Reggae Festival är en festival med öppen och vänlig stämning och med en blandning av människor även när det gäller åldrar.

Många tror att reggaekulturen är full av droger men är man en ”riktig” rastafarai så använder man inga droger alls, en renodlad rastafarai dricker inte ens alkohol. Man förknippar oftast reggaen med droger på grund av Bob Marley som var den som startade kulturen och som också är det största namnet inom den samma.

Foto: Magnus Malm / PP Press
Foto: Magnus Malm / PP Press

Inne på festivalområdet så är det fullt ös på dom båda scenerna och även den största musikhatare börjare gunga med i musiken. Tusentals människor går runt inne på området och utanför, en del har gjort egna små picnic ställen inne på området med campingstolar, små bord och filtar. Allt övervakas av Polis, festivalarbetare och även Röda Korset finns på plats.

– Vi har häktat ett antal människor och det har förekommit en mindre misshandel vid stora scenen men med tanke på att det är tio års jubileum så är det ganska lugnt, säger Uppsala polisen.

Vill man köpa souvenirer från festivalen så går det alldeles utmärkt. Inne på området så finns det ett myller av saker att välja på i dom olika marknadsbåsen, allt från nyckelringar till piercingar. Man kan faktiskt tillbringa hela dagen inne på området för mat finns i överflöd. Själva Festivalområdet är inte så långt från centrala Uppsala så skulle man vilja äta något annat än det som bjuds så är det bara en kort promenad in till stan.

Foto: Magnus Malm / PP Press
Foto: Magnus Malm / PP Press

Några av årets artister är:

  • Bunny Wailer
  • Gentlemen and The Revolution
  • Jah Cure
  • Kalle Bah
  • Kapten Röd
  • Dub Tribulation Sound
  • Million Stylez