Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Finaldagen på Uppsala Reggae Festival 2010

Foto: Magnus Malm / PP Press
Foto: Magnus Malm / PP Press

Klockan 14.30 öppnades grindarna inför den sista dagen. Trots att Uppsala är mulet och lite små regnigt så är det mycket folk.

Många av dom som har varit på festivalen har haft en festivalbiljett för alla tre dagarna som kostade ca 1450kr. Det finns även dom som kommit för endast en dag. Torsdagens biljett kostade 650kr, fredagens biljett kostade 750kr och finaldagens biljett kostade 850kr.

Några som spelade under finaldagen var:

  • Robert Athill
    Som tyckte att det var jätte kul att spela inför skandinaviens största och bästa publik. En regnig dag så har bandet jätte stor betydelse för den rätta känslan och självklart publiken som ställer upp, säger Robert och han kommer gärna tillbaka nästa år.
Robert Athill, Foto: Magnus Malm / PP Press
Robert Athill, Foto: Magnus Malm / PP Press
  • Natural Way (Uppsala)
    som inte har spelat ihop på sju år men återförenades endast för reggaefestivalen, det är dock tveksamt om dom kommer fortsätta spela ihop efter festivalen. Natural Way tycker att det är roligt att spela när man känner igen folk i publiken som dessutom sjunger med. Om tolv år har Natural Way 40 års jubileum och drömstället att spela på vore Uppsala Reggae Festival eller någonstans i Europa. Det bästa med reggae är att man känner sig hemma och atmosfären i publiken, säger Natural Way

Natural Way, Foto: Magnus Malm / PP Press
Natural Way, Foto: Magnus Malm / PP Press
  • Jah Cure
  • Serengeti
  • Million Stylez
  • Dani M

Sent inatt när dom sista besökarna lämnar området så kommer scenerna, tälten och ljusriggarna plockas ner och reggaefestivalen säger farväl för denna gång. Nu börjar planeringen för nästa festival, på återseende nästa sommar.