Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kärlekssång på Skansen

Foto: Magnus Malm / PP Press.

En skär himmel mötte ett Allsång på Skansen i bröllopsyra. Och kärlekstemat talade sitt tydliga språk. Programmet slutade med bröllop då Johan och Tilda vigdes på scenen.

De träffades på Hultsfredsfestivalen för sju år sedan. Nu ville de gifta sig, men på ett annorlunda sätt. I takt och ton byggdes stämningen upp inför deras bröllop i Allsång på Skansen.

I allsången följde ett äktenskaps-potpurri med flera artister. Idol-Tove bjöd på kärlek till publiken, likaså Orup om än smått vemodigt med ”Tiden bara gick”. I hans allsång ”Det gör ont” förlängdes bara smärtan.

Glädjen återkom med ”Du är min man”, som fick publikens händer upp i luften. ”Kärleken är evig” fick sedan avsluta bröllopsinspirationen i allsång.

Hanna Lindblad bjöd senare på ”I wanna be loved by you” i stämningsfull musikalstil, som följdes av ”E’ de’ här du kallar kärlek” tillsammans med Anders Lundin.

Rörd publik
Magnus Carlsson och Charlotte Perrelli framförde mot slutet av programmet ”Mitt livs gemål” med stråkkvartett och Monica Dominique på piano. Det hela slutade med att Johan och Tilda fick vigas på scenen inför en rörd publik. Bröllopsfesten fortsatte sedan på restaurang Gubbhyllan på Skansen.

– Det kändes som något extra att göra det här, sa Charlotte Perrelli efteråt.

Även Magnus Carlsson var inspirerad.

– Det var en fin, högtidlig stämning.