Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Modiga unga musiker fyller gatorna under kalaset

Foto: Mynewsdesk.

De är unga, de är modiga, de är illröda – och de syns överallt under Göteborgs kulturkalas.
I helgen som gick har ett 40-tal västsvenska ungdomar i åldrarna 13-19 år gått en utbildning i gatumusik på Helsjöns folkhögskola.
Under kulturkalaset till och med fredag fyller de Göteborgs gator och torg och visar vad de lärt sig – och de är lätta att känna igen i sina klarröda t-tröjor med trycket Kalasmusikanterna.

Kursdeltagarna har bland annat fått lära sig konsten att fånga in, möta och hålla kvar en ibland hastigt förbipasserande gatupublik. Naturligtvis har även funnits tid för att repa – och repa mod.

Musikaliskt spänner de unga rödklädda musikerna över allt från slagverks- och stråkensembler till dans, gladpop och rockcovers.

Samtidigt befinner sig ytterligare ett drygt 30-tal tonåringar på blåsorkesterläger på samma folkhögskola. Under rubriken Sommarblås får blåsare och slagverkare i åldrarna 14-19 år lära sig nya låtar och testa annorlunda stilar och rytmer.

Även dessa unga musiker kommer under kalaset att visa upp vad de lärt sig:

På lördag 14 augusti klockan 14.30 spelar de på scenen utanför Storan.

Ungdomarna kommer från en rad olika orter: Göteborg, Lidköping, Vänersborg, Lerum, Mölndal, Motala, Gråbo, Mölnlycke, Tidaholm, Floda, Stenungsund, Partille, Sävedalen, Lindome, Hindås, Torslanda, Alafors, Onsala, Åsa, Tjuvkil, Kungälv, Ytterby, Kareby, Kärna, Götene och Stockholm.

Båda kurserna arrangeras av Musik i Väst i samarbete med Riksförbundet Unga Musikanter (RUM) och Göteborg & Co.

Källa: Mynewsdesk.