Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Fullt drag i Kungsan när Ung08 drog igång

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Nu har årets UNG 08 festival dragit igång i Kungsträdgården mitt i Stockholm City. Det är en festival speciellt för unga från 13-19 år med många olika aktiviteter att roa sig med. Nu har det blivit en etablerad festival som många längtar efter. Förutom mängder av aktiviteter och spel, prova på grejer så är det självklart massor utav musik med konserter och uppträdanden varje dag och kvällarna.

Första dagen var det tusentals av barn och ungdomar i olika åldrar som provade på de roliga aktiviteterna. Det finns tex klättervägg, sy verkstad där man gör sina egna ”fulmonster” , göra T-shirts , fejktatueringar eller rulla runt i Funballz på vattnet . Du kanske vill prova på Amerikansk Football eller kanske en afrikansk dans? Om man gillar spela lite dataspel så finns det i spelhallen både racingspel , fotbollsspel , Sims3 som man spelar i en folkabuss eller kanske lite Guitarhero?

Under dagen spelar och uppträder många mer eller mindre kända artister på stora scen. Det är ju mycket ung publik så musiken är såklart ganska hög med dunkande trummor och coola beats från olika DJs och Hiphop, RNb grupper blandat med lite popband. Publiken är glad och skriker entusiastiskt när de känner igen många av banden och låtarna.

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Här fanns SL monter med DJ som spelade musik ,diskusioner, tävlingar och fejkade ”SL-tatueringar”. Både kontrollen och väktare jobbade hårt för att assistera besökarna i montern. Till exempel Fatma som snabbt blivit van sätta på ”SL-tatueringar” . Hon tyckte det var jätteroligt jobba på Ung08.

Det är lite olika vad som de gillar att gör. En del tycker det är kul att bara stå och lyssna på musik eller umgås med kompisarna. Andra kör hårt på fotbollsbanan eller provar kanske boxning eller träffar en coach. Det finns nåt för alla verkar det som.

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Men Agnes och hennes tjejkompisar tyckte det var för många minderåriga, typ 10 åringar där. De tyckte att det var bättre förr! Fanns mer saker att göra. De kanske bara var lite kräsna bara. De yngre är ju kanske lättare att underhålla än 15åriga tonårstjejer. Med lite hjälp på traven kommer de nog hitta nåt bara de tittar lite närmare.

Men samtidigt är det ju ett sätt att knyta kontakter och träffa lite andra människor än man brukar göra hemma. Kanske till och med hittar kärleken.

Önskar de haft det här när jag var ung, då var det mer bråk och stök i Kungsträdgården. Det var inte stället man gick till för att ha en skön stund precis. Var nog lite mer bråk när det inte fanns nåt mer organiserat nöje för ungdomarna på stan som Ung08, men det berodde ju också lite på mentaliteten som rådde. Nu är det mer kärlek i luften kanske.

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.
Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.