Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sveriges Radio hotar stämma Nyheter24

Efter stämningshot från Sveriges Radio tvingas vi byta namn på vårt populära webbteveprogram Sommarpratarna hos Nyheter24.
Sveriges Radios kanal P1 har ett radioprogram som heter Sommar. Nyheter24 har ett webbteveprogram som heter Sommarpratarna hos Nyheter24.

Men Sveriges Radio har dessutom varumärkesskyddat ordet ”sommarpratare” och kräver nu under hot om stämning att Nyheter24 byter namn på vårt program.

– Vårt namn är en hyllning till P1:s klassiska format, men vi menar att risken för förväxling är mycket liten när vi så tydligt berättar vem avsändaren är. Namnet Sommarpratarna hos Nyheter24 lämnar lite utrymme för tvivel om var programmet visas, säger Nyheter24:s chefredaktör och ansvarige utgivare, Aaron Israelson, i en kommentar.

Men ändå tvingas Nyheter24 nu byta namn på programmet.

– Inför ett stämninghot från den skattefinansierade public service-jätten och med en snårig och ogin varumärkeslagstiftning ser vi som ungt och sårbart företag inget annat alternativ än att byta namn, säger Aaron Israelson.

Nyheter24 låter nu läsarna lämna in förslag på nytt namn på webbteveprogrammet Sommarpratarna hos Nyheter24.

För mer information: Aaron Israelson, chefredaktör och ansvarig utgivare.
Nyheter24 är en oberoende nationell nyhetsförmedlare på Internet. Vår ambition är att leverera snabba, effektiva och ständigt aktuella nyheter på ett lättillgängligt, lättöverskådligt och lätthittat sätt. Vi tar nyheter på blodigt allvar men ofta med glimten i ögat. Vi jobbar dygnet runt för att erbjuda våra läsare den bästa nyhetspaketering vid varje besök hos oss.

Nyheter24 AB är ett helägt dotterbolag till 24 Media Network AB.

Källa: Mynewsdesk.