Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

VD:ar i aktiebolag: Norrbotten i toppen och Kalmar i botten kring jämställdheten

Störst andel kvinnliga vd:ar i aktiebolag hittar du i Norrbotten och minst andel i Kalmar län. Det visar siffror från Bolagsverkets register där alla Sveriges aktiebolag och vd:ar finns registrerade.

I Norrbotten har 72 % av alla registrerade aktiebolag en manlig vd och 28 % har en kvinnlig vd, vilket gör det till det mest jämställda länet i Sverige. Minst jämställt är Kalmar län där 86 % av alla aktiebolag har en manlig vd och 14 % en kvinnlig dito. För riket är fördelningen 78 % män och 22 % kvinnor. De senaste åren har en svag ökning bland kvinnliga vd:ar setts då snittet 2013 var 17 %. Bland publika bolag är snittet 86 % män och 14 % kvinnor och bland privata 78 % män och 22 % kvinnor.

Källa och grafik: Bolagsverket