Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Det var kul i Kungsan på Ung08

Foto: Magnus Malm / PP-Press.

Det finns så mycket att se på Ung08 så man kan gå runt många timmar för att se allt. Det finns väldigt många föreningar, organisationer och företag på plats.Några exempel :  Comviq ,the Voice ,Farsor och Morsor på stan, Fryshuset, Stockholms Läns Landsting, Scouterna ,SL , Stadsmissionen Ung ,Massage mot våld, Polisen och Storstockholms Brandförsvar.

Foto: Magnus Malm. / PP- Press.

Det finns en spelorganisation som heter Sveruk där alla som gillar  sällskapsspel ,brädspel, dataspel eller rollspel kan delta. Det är Sveriges största förening med 90000 medlemmar, tänk bara på hur många ungar som spelar dataspel eller olika brädspel.Men den är öppen för alla åldrar. Förutom spel har de även Live föreningar som kör olika evenemang som fäktning i realistiska kläder. Det är väldigt varmt i dessa så blir inte så långa strider. Det gick även att prova på här på Ung08.

Foto: Magnus Malm. / PP-Press.

Pimp my wheelchair är ju en kul grej där man kan styla om sin rullstol eller permobil med lite olika prylar, färger ,mönster eller lite häftig motiv lackering kanske. Lite flames på hjulskydden eller kanske dödskallar med blommor. Bara fantasin sätter gränsen . Materialkostnad kan tillkomma.

Om man blivit törstig efter en heldag i solen rekommenderas att hämta en vattenflaska i Infotältet. När det var som varmast blev det nästan lite kaotiskt vid utdelningen med alla ungdomar som samtidigt ville ha vatten. Det är nog en sak vi tycker kan förbättras med mer vatten utlämning platser.

De körde en akrobatisk danstävling på stora scen med 6 deltagande team. Det kallades för Flip a Trick där många av deltagarna hade otroliga trick och en del humor i sina showbidrag . De flesta som var  killar körde en del halsbrytande akrobatik med hopp och volter. Men ett par tjejer i My Flow körde ett  lite mindre spektakulär show med mer synkade dancemoves.

Foto: Magnus Malm / PP-Press.

Det vinnande teamet Flashkick var också störst med 8 stycken killar som flippade och voltade över hela Kungsans stora scen . De fick ett pris på hela 25000 kr, tvåan Unicorns fick 15000 och trean Task Tricking fick 10000kr.

Efter en hel dag i solen så avslutade vi dan med att krypa in i skuggan, ta lite sval dryck  och bara softa lite.