Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hundra frivilliga bjuder på jättefest i Malmö Folkets Park

Foto: mynewsdesk.

Med några tusen sms, email och telefonsamtal, noll kr i lön, ett stort antal semestertimmar samt en budget som motsvararar gaget för EN stor artist, har facebook-gruppen Malmöbor för rödgrön valseger lyckats samla ett hundratal frivilliga och skapat ett jättearrangemang i Folkets Park nu på söndag. Mikael Wiehe, Melodifestivalkändis, landets hetaste hip hopare, clowner och ett stort antal lokala artister uppträder. Jan Eliasson och andra tunga namn föreläser på Cuba Café.

– Vi har fyra olika scener med barnarrangemang, föreläsningar, lokala band och stora artister med soul, hip hop, singer songwriters. Mellan artisterna har vi bjudit in politiker att agera DJs, berättar Patrik Kronholm, ansvarig för programmen.

– Detta enorma arrangemang hade inte varit möjligt utan alla frivilliginsatser som folk lagt ner under våren och sommaren, fortsätter Fredrik Eklöf, festivalgeneral

De enda som får betalt är Folkets Park, ljud- och matleverantörerna, samt artisterna på stora scenen som spelar till kraftigt reducerade gager – för att de tycker att Sverige behöver en ny regering i höst.

De två huvudansvariga är Fredrik Eklöf, som är festivalgeneral, och Patrik Kronholm, som ansvarar för alla artisterna. De tar själva inte ett öre i lön. De arrangerar detta för att de vet att det finns en massa rödgrön kraft i Malmö, som partierna inte lyckas kanalisera och som de med sin grupp vill riskerar att gå oanvänd i valet nästa månad.

– Vi vill visa hur stort stödet är för en ny regering, hur roligt det kan vara att engagera sig i valrörelsen, berättar Fredrik Eklöf.

Det kommer också att finnas möjlighet för besökarna att prata med rödgröna politiker, samt att anmäla sig som valarbetare, antingen för något av partierna eller för partiobundna Malmöbor för rödgrön valseger.

STORA SCENEN

Kl 15.00 M&A, Malle & Ahmed från Rosengård är två av de allra första rapparna i Sverige. De är nu tillbaka på scenen efter några års uppehåll.

Kl 16.30 Lotta Wenglén & Co, Malmös bästa singer songwriter framträder tillsammans. Måns Wieslander, Erika Rosén, Victoria Ahlberg.

Kl 17.15 DJ: Luciano Astudillo, riksdagsledamot, socialdemokraterna.

Kl 17.30 Mikael Wiehe, aktuell med skiva och turné för regeringsskifte. Stora scenen.

Kl 18.30 DJ: Maria Ferm, språkrör, Grön ungdom.

Kl 19.00 Pauline, ung soulartist med rötter i Fosie, känd från melodifestivalen med ”Sucker For Love”.

Kl 20.00 STOR, landets hetaste hip hopare, Sthlm, P3 Guld-vinnare.

BARNFESTIVALEN – framför Terrariet

Kl 14.00 Barndisco med Johanna Olofsson (från Barnfesten)

Kl 15.00 Ballongkonster med Linda Ceccon, clownkonster med Lasser Flygare, ansiktsmålning mm från Unga Örnar

Kl 16.00 Sagoteater ”Den fula ankungen” med Camilla Zethraeus, Torun Wilderwind, Annette Lindén.

MORISKANS UTESCEN – Lokala band

Kl 15.30 Boliviansk folkdans

Kl 16.00 Vera Renella

Kl 16.30 Killer Zeus

Kl 17.00 Calle & Adam

Kl 17.30 Kristian Svensson

Kl 18.00 Libitum

Kl 18.30 Martin Månsson Sjöstrand Trio

Kl 19.00 Abstract Art

Kl 19.30 Band of Joy

CUBA CAFÈ – Föreläsningar

Kl 15.00 Stefan Carlén, aktuell med boken ”Bokslut Reinfeldt”.

Kl 16.00 Jan Eliasson, ”Sveriges roll i världen”, fd utrikesminister och FN-president.

Kl 17.00 Mats Vingborg, ”Främlingsfientliga partier i Norden – Vad gör arbetarrörelsen?”

Kl 18.30 Martin Gelin, ”Obamas presidentkampanj”, skrev första svenska boken om Obama.

”Malmöbor för en rödgrön valseger” började som en grupp på facebook i slutet av 2009. Gruppen syftar till att locka till sig personer som inte nödvändigtvis är medlemmar i något politiskt parti men som är politiskt intresserade och sympatiserar med de rödgröna och vill jobba för att få en ny regering den 19 september.

Valfestivalen den 15 augusti i Malmö Folkets Park är en chans för artister att visa sitt stöd för de rödgröna, och för människor i allmänhet att få ta del av härlig rödgrön underhållning. En energikick inför valspurten.

Källa: Mynewsdesk.