Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nya Peugeot 408 drar blickarna till sig i konstprojektet ”The Sphere”

I juni presenterades nya Peugeot 408 för första gången för världen. Nu kan modellen upptäckas genom det nya konceptet ”The Sphere” som innebär att nya Peugeot 408 roteras runt i en sfär på ett helt unikt vis.

På konstmuseet Louvre-Lens i norra Frankrike välkomnas nu besökare av Peugeots senaste modell nya Peugeot 408 upphöjd i en roterande transparent sfär. Projektet kallas för ”the Sphere” och presenterar modellen på ett helt unikt sätt ur alla vinklar.

– Vi gillade verkligen idén med experimentell konst som är originell och vacker att titta på. Nya Peugeot 408:s originella stil har redan hyllats av många människor och nu presenteras den på ett väldigt originellt vis i den magnifika och moderna omgivningen av Louvre-Lens, säger Linda Jackson, vd för Peugeot.

Med sitt unika och innovativa utseende inspirerar nya Peugeot 408 till nya tankesätt. Ett skickligt team av konstnärer, ingenjörer och tekniker från den kreativa studion Superbien, tog sig an projektet ”the Sphere”. Tillsammans förvandlade dem ett koncept till en verklighet som gör att nya Peugeot 408 upplevs bryta mot gravitation och fysikens lagar när modellen svävar fritt.

Källa: K.W. Bruun Automotive AB

Foto: K.W. Bruun Automotive AB