Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Drag Race-stjärnan Fontana klar för “Lilla Sjöjungfrun – The Musical”

Dragshowartisten Gabriel Fontana, mer känd som ”Fontana”, gör musikaldebut i “Lilla Sjöjungfrun – The Musical”, som har premiär våren 2024. Efter genombrottet i svt-succén “Drag Race Sverige” ser Fontana fram emot att ta klivet upp på musikalscenen, i rollen som den lilla sjöjungfruns kaxiga syster.

Den 1 mars har “Lilla Sjöjungfrun – The Musical” premiär i Filadelfia Convention Centre i Stockholm, för att sedan spela ytterligare en föreställning på Cirkus och sedan åka vidare ut på Sverigeturné. Produktionsbolaget Dröse & Norberg har tidigare gått ut med att huvudrollen som Den Lilla sjöjungfrun Gwendolyn ska spelas av artisten Kiana Blanckert.

Nästa stjärnskott klar för den ambitiösa musikalproduktionen är dragshowartisten Fontana, känd från svt-programmet “Drag Race Sverige” där hon kom på en andraplats. Den 30-åriga artisten, som heter Fontana i efternamn och Gabriel i förnamn, blev snabbt en publikfavorit och har över hundra tusen följare på sociala medier. Född och uppvuxen i Brasilien valde hen att flytta till Sverige för att kunna vara sig själv fullt ut och förverkliga sina drömmar. Att ta plats i rampljuset och sprida sitt viktiga budskap var en dröm. Att få stå på musikalscenen en annan.

– Det känns helt fantastiskt! Nästan overkligt och jag svävar på moln. Rollen känns som skriven för mig och jag ser fram emot att göra min tolkning av en kaxig och självsäker tonårssjöjungfru, säger Fontana.

Audition för övriga roller har pågått under hela sommaren och Anna Norberg, producent, som också gör rollen som havshäxan Svetlana, är glad över att ha med Fontana ombord. Det kommer att vara 21 st artister på scenen,säger Anna .

– Fontana är en “one of a kind” och det ska bli otroligt spännande att se hur hon tar sig an den här rollen. Ett fantastiskt tillskott till den duktiga ensemblen med sin underbara personlighet, säger hon.

Dröse & Norbergs tolkning av HC Andersens klassiska saga kommer till stora delar att utspela sig i den norra delen av Atlanten och havsfolket har erhållit keltiska namn. Musikalen utspelar sig i nutid och publiken kommer få möta både klassiska och nya rollfigurer. Det kommer att vara 21 st artister på scenen.

I december drar repetitionerna igång och parallellt är Dröse & Norberg aktuella med “Djungelboken – The Musical”, som har nypremiär den 21 oktober, med bland annat Sean Banan i en av rollerna.

Fontana är högaktuell under Stockholm Pride, som fyller 25 år i år. Hon är ambassadör för huvudsponsorn Kicks och har fått i uppdrag av skönhetsföretaget att ta fram årets Pride-look. Den 5 augusti deltar Fontana i Pride Parade och samma kväll kl 19.00 bjuder hon, tillsammans med övriga deltagare från “Drag Race Sverige” på dragshowen “Glamspäck” i Pride Park på Östermalms IP.

Källa: Dröse & Norberg

Om Dröse & Norberg:

Turnerande produktionsbolag sedan 2006 som producerar nöjen och scenupplevelser för hela Sverige. Bolaget har de senaste åren specialiserat sig på påkostade musikaler för hela familjen.

Foto: Theo Dröse / Dröse & Norberg