Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Gröna Lund pausar Winter Wonderland

Efter en sommar med lägre besökssiffror än förväntat pausar nu Gröna Lund den nya vintersäsongen Winter Wonderland. Halloween kommer att gå av stapeln som planerat och förhoppningen är att det nya vinterkonceptet kommer tillbaka så snart som möjligt.

Sommaren 2023 blev tung för Gröna Lund. Den tragiska olyckan i berg- och dalbanan Jetline, lågkonjunkturen och det osedvanligt ostadiga vädret har påverkat besökssiffror och ekonomi.

Winter Wonderland, Gröna Lunds nya vintersäsong, gick av stapeln för första gången vintern 2022 och det tar tid att få en ny säsong att bli lönsam.

– När sommaren inte gav de besökssiffror som förväntat, kan vi inte ta risken med de investeringar och kostnader som Winter Wonderland innebär. Därför har vi beslutat oss för att pausa Winter Wonderland, men vi hoppas att konceptet kan vara tillbaka så snart som möjligt, säger Jan Eriksson, vd på Gröna Lund.

Halloween på Gröna Lund kommer att arrangeras som planerat. Alla som har köpt en kombinationsbiljett till både Halloween och Winter Wonderland kommer bli kontaktade och få sina Winter Wonderlandbiljetter återbetalda. Biljetten är fortfarande giltig för Halloween.

Källa: Gröna Lund. Foto: Holger.Ellgaard