Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

”Avvecklingen av 2G- och 3G-näten: Vad det innebär för dig”

I slutet av 2025 kommer Sverige att stänga ner 2G- och 3G-näten, en betydande förändring som banar väg för nyare, snabbare teknik som 4G och 5G. Denna övergång kommer inte bara att förbättra surfhastigheten och samtalskvaliteten, utan också påverka många av de enheter vi använder dagligen.

Det är inte bara gamla mobiler och robotgräsklippare som drabbas. Även ej uppdaterade hemlarm, brandlarm och videoövervakning kan påverkas. Det är viktigt att förstå vad detta innebär och att vidta åtgärder i god tid för att säkerställa att din säkerhet inte äventyras.

Avvecklingen av 2G och 3G markerar slutet på en lång era av telekom teknik som har varit med oss i årtionden. När dessa nätverk avvecklas, kommer det att påverka en rad specifika enheter och tjänster som vi har kommit att lita på.

Förebygg har som mål att hjälpa både privatpersoner och företag att navigera genom denna tekniska övergång. Med en rad säkerhetslösningar, från hemlarm till identitetsskydd, erbjuder Förebygg proaktiva lösningar för att minska riskerna och förbättra säkerheten.

Förebygg är här för att stödja och vägleda dig genom denna förändring. Vårt mål är att du ska känna dig trygg, oavsett tekniska förändringar. Vi arbetar ständigt med att förbättra och uppdatera våra tjänster för att möta de nya utmaningar som uppstår när tekniken utvecklas.

Källa: Förebygg

Foto: RamaGaspar