Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Konst och frihet är något man måste stjäla sig till

Foto: post-art.se

Varför uppfinna hjulet igen eller som Picasso sa, ”konst och frihet är något man måste stjäla sig till”. Han lånade också friskt och lät sig inspireras av andra konstnärer. Det gör också jag i mina porträtt.

Mitt porträttkoncept som jag är ensam om mixar nämligen de klassiska mästarnas stilporträtt med dagens ansikten till ett tidlöst uttryck. Ingen epok eller stil är mig främmande så man kan tillexempel välja frasande siden och spetsar ifrån 1700-talet eller serieteckningens stilistiska uttryck. Man kan också plocka in sina personliga tillhörigheter i porträtten och på så sätt förmedla och visa vem man är. Resultatet är ett eget och annorlunda porträtt som kommer att hålla och kunna gå i arv från generation till generation. En långsiktig inrednings detalj som väcker intresse och ger upphov till samtal och som Ernst Kirchsteiger uttrycke det ”Ju mer man visar av sig själv desto intressantare blir det…” Helt enkelt ett roligt sätt att blanda nytt med gammalt.

Jag, Zigge Holmgren är konstnären bakom idén och porträtten och jag har under mitt 35-åriga konstnärskap hunnit med att både arbeta med porträtt i olja och som fotografisk bild. En lång undersökning av porträttet som bild och konstverk så att den här mixen utvecklats är en naturlig följd av det.

Mina porträtt är en rolig lek och flirt med roller där man kan bli allt ifrån prinsessa till grekisk gud. Och att det är många som vill träda in i en annan roll kan man se i Post-Arts galleri där både kända och okända ansikten syns. Bland de mer kända hittar man namn som Babben Larsson, Lasse Berghagen, Sissi Elvin, Robert Aschberg, Horace Engdahl och Jean-Pierre Barda.

Porträtt är både hållbara och trendriktiga i sin blandning av nytt och gammalt och de är exklusiva. Som kund får man vara med under hela den konstnärliga processen. När arbetet är klart och godkänt så printas verken med ljusbeständig färg på tålig konstnärsduk eller fint akvarell papper av hög kvalité och levereras sedan enkelt i rulle.

Källa: Mynewsdesk.