Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Softboll: Inga svenska framgångar i Europacuperna

Foto: Wikimedia

När Europacuperna i softboll avgjordes runtom i Europa blev det inga svenska framgångar. Vare sig Söder eller Skövde nådde några framgångar – men finalerna av Europacuperna sändes live på webben för första gången.

I Haarlem, Holland, avgjordes såväl Cupvinnarcupens A-pool som Europacupens A-pool. Finalerna i de bägge turneringarna direktsändes på webben och kan även ses i efterhand på europeancup2010.tv.

Det blev även holländska segrar i bägge cuperna. Tex Town Tigers besegrade DES Caserta, Italien, i finalen av Europacupens A-pool. Sharx från Österrike blev trea före Tornados Mannheim. Skövde slutade på nionde plats (se resultaten nedan) men trots sistaplatsen blir det fortsatt A-pool spel för Sverige även 2011 efter att spanska Antorcha dragit sig ur Europacupen.

I Cupvinnarcupens A-pool tog finalen en otrolig vändning i botten av sjunde inningen. Så långt ledde Fiorini Forli, Italien, med 6-1 och såg ut att gå mot en säker seger. Men hemmalaget Sparks Haarlem radade upp hits i inningen och efter sex hits, varav två dubblar, hade man vänt underläge till seger 7-6.

José Sanchez fick förtroendet att döma första bas i finalen av Cupvinnarcupens B-pool. I samband med turneringarna genomfördes en domarkurs för Internationella Softboll Förbundet, där Lewis Hamilton och Raymond Pettersson deltog från Sverige. Tyvärr blev de inte ackrediterade till ISF-turneringar denna gång men de har fortfarande chansen att klara provet vid ett framtida tillfälle.

Cupvinnarcupen B-pool: Inget avancemang för Söder

I Cupvinnarcupen är Söder representanter för Sverige. Man siktade på avancemang och med Tess Granath som pitcheress såg möjligheterna goda ut på förhand. Men laget räckte inte till utan slutade på femte plats efter seger mot Mustafa Necati från Turkiet.

Wanderers från Österrike vann och tar klivet upp i A-poolen 2011.

Europacupen: Fortsatt A-poolsdeltagande trots idel förluster

I Haarlem, Holland, avgörs Europacupen och Cupvinnarcupens A-pooler på Olympia Haarlems anläggning. Skövde Saints som representerade Sverige hade förhoppningar om att bättra på sin åttondeplats från i fjol men gick vinstlösa genom turneringen. Trots detta kommer Sverige bibehålla sin plats i A-poolen efter att Spaniens representant Antorcha inte kunnat deltaga på grund av finansiella problem.

Källa: Svenska Baseboll- och Softbollförbundet