Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Premiär för Leif Mannerströms räksmörgås på SJs tåg

Foto: Wikimedia

Efter succén med trerättersmenyerna tar stjärnkocken Leif Mannerström nästa steg i tågmiljö. Nu får SJ-resenärerna chansen att prova stjärnkockens nykomponerade räksmörgås.

­­– Det hänger på den äkta majonnäsen, den är hela hemligheten. En bra räksmörgås är en perfekt lunch eller kvällsmål medan landskapet susar förbi, säger Leif Mannerström.

I juni var det premiär för SJs nya trerättersmenyer skapade av stjärnkrögaren Leif Mannerström från Göteborg. Det blev succé.  Nu går han och SJ ett steg vidare och låter förstaklassresenärerna få ta del av ytterligare en finess från Leif Mannerströms kulinariska färdigheter. Från och med september serveras Leif Mannerströms egen räksmörgås med hela 140 gram handskalade räkor i alla X 2000-tåg.

– Jag kan lova att du blir både mätt och lycklig när du ätit räksmörgåsen. Hemligheten med en riktigt god räksmörgås är ett gott och saftigt bröd och goda romräkor från Västkusten. Men det allra viktigaste är majonnäsen. Min hemgjorda är bäst, säger Leif Mannerström.

SJ har i smyg låtit resenärer prova olika rätter från Leif Mannerströms kök och räksmörgåsen har fått toppbetyg. För att garantera fräschör och färskhet skall räksmörgåsen förbeställas i samband med biljettköpet. Prismässigt står sig Mannerströms räksmörgås väl; priset ombord är 99 kronor.

I samband med räksmörgåsen presenterar SJ även en annan Mannerströmnyhet i sortimentet. Kall grillad kycklingfileé med ångade grönsaker och parmesanvinegrette. Till dessa rätter passar antingen en kall öl eller vinnyheten Cusumano Insola gjord från Sicilien, noga utvald av vinexperten Jens Dolk.

För alla SJ Prio-kunder finns även möjligheten att gratis ladda hem alla Leif Mannerströms recept till de maträtter som serveras ombord på 1 klass på X 2000. Se www.sj.se och klicka på SJ Prio.

Källa: SJ